«Νίκη Πολιτών»: Πέντε μήνες δημοτικής αρχής Μυλωνάκη

Της Γιούλης Γεωργοπούλου, μέλος πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

«Νίκη Πολιτών»: Πέντε μήνες δημοτικής αρχής Μυλωνάκη

Παρά το ότι ο κ. Μυλωνάκης δεν διευκρινίζει τι θα «πετύχει» στα δυο μεγάλα έργα που παρέλαβε δηλ. το Δημαρχείο και το Κολυμβητήριο, είναι πολύ βιαστικό να κατηγορηθεί για απουσία έργου στο Δήμο.

Είναι πολύ ενωρίς να κριθεί επ’ αυτού.

Ο κάθε Δήμαρχος που αναλαμβάνει πρέπει να ετοιμάσει μελέτες (έχει παραλάβει κάποιες από τον προηγούμενο Δήμαρχο),να βρει χρηματοδότηση, να δημοπρατήσει έργα και τότε θα ξεκινήσει να φαίνεται η δική του επιτυχία η αποτυχία σε αυτό τον τομέα.

Μέχρι τότε έχει υποχρέωση και καθήκον να ολοκληρώσει τα έργα των προηγούμενων Δημάρχων που δεν είναι λίγα.

Έχει λοιπόν αρκετή περίοδο χάριτος στο θέμα νέων έργων.

Αυτό στο οποίο όμως δεν μπορεί να υπάρχει καμία αναμονή και περίοδος χάριτος είναι το ύφος και η συμπεριφορά του.

Και θα γράψω διάφορα που με έχουν ενοχλήσει προσωπικά.

Ο κ. Μυλωνάκης λοιπόν:

1. Έχει ήδη γίνει κουραστικός λόγω των συνεχών δημοσιοσχεσιτικών αναρτήσεων του. Έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ φωτογραφιών Δημάρχου στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ακόμη και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παρών ο φωτογράφος του.

2. Επιδεικνύει αλαζονεία και έπαρση με χαρακτηριστικότερο την επιλογή του να βάλει ειδικό βάθρο για το εαυτό του μπροστά από τους άλλους επι-σήμους στην παρέλαση.

Τέτοια επίδειξη δεν έγινε ποτέ ούτε από πρ. Δημάρχους που είχαν εκλεγεί δυο και τρεις φορές.

3. Συντηρεί συνεχείς «κοκορομαχίες» με τον πρ. Δήμαρχο Ζορμπά τον όποιον μιμείται τακτικά, σε επιθέσεις κατά της Αντιπολίτευσης.

4. Φαίνεται να αποτυγχάνει στα ζητήματα του Πολιτισμού καταργώντας θεσμούς πολύ επιτυχημένους(θερινός κινηματογράφος, Δεκαήμερο της Βι-βλιοθήκης, Διαδημοτικό φεστιβάλ Θεάτρου)

5. Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Δήμο μας δεν έθεσε κανένα θέμα της πόλης μας και συμπεριφέρθηκε ως χειροκροτητής. Εννοείται ότι κυ-κλοφορούν πολλά για σχέσεις του με σημερινούς υπουργούς που τον βοήθησαν την 2η Κυριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνάντησε αμέσως τον Άδωνη Γεωργιάδη.

6. Συντηρεί ο ίδιος όπως και στελέχη του την λογική της «καμένης γης». Έτσι μάθαμε ότι «δεν έχει γίνει σοβαρό έργο στα Σχολεία μέχρι τώρα», «λείπει κάποιο χαρτί του Κτηματολογίου και φταίνε οι προηγούμενοι», «οι ίδιοι δεν διεκδίκησαν εντάλματα» κ.α.

Δυστυχώς όλα αυτά δείχνουν έλλειψη ενσυναίσθησης και ευθύνης.

Υπάρχουν και άλλα που με έχουν ενοχλήσει (π.χ. διορισμός Αντιδημάρχου με ακραίες τοποθετήσεις στο παρελθόν, απρέπειες απέναντι στον σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη, αιφνιδιασμοί στο Συμβούλιο, τραπεζοκαθίσματα στο γκαζόν!).

Αυτά όλα δεν είναι καλά μηνύματα για το μέλλον αυτής της πενταετίας.

Μακάρι να βελτιωθούν!