48ωρη απεργία την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου προκηρρύσει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), με ομόφωνη απόφαση, ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Φορολογικό: Χωρίς ταξί σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας

«Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε τον εργασιακό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών, μεταξύ αυτών και των αυτοκινητιστών ταξί. Το ταξί κινδυνεύει με αφανισμό. Πρόθεσή τους είναι να μας εξοντώσουν οικονομικά και να μας αναγκάσουν να παραδώσουμε τις άδειές μας σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Τονίζει πως η κυβέρνηση στοχεύει στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και στην υπαλληλοποίηση 750.000 ανθρώπων που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και πολυεθνικές. Επιδιώκει όμως και την παροχή νέων φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο (μείωση των συντελεστών στους φόρους συγκέντρωσης κεφαλαίου και πώλησης εισηγμένων μετοχών) τα οποία προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα μετο Συνδικάτο.

Το ΣΑΤΑ διεκδικεί:

  • Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου
  • Την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
  • Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.