Να σταματήσουν τα έργα καταστροφής του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Ανακοίνωση – κάλεσμα της “Ανυπότακτης Αττικής” στη σημερινή συγκέντρωση υπεράσπισης του χαρακτήρα του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας στις 1.30′ μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η “Ανυπότακτη Αττική” ενώνει τη φωνή της με τους Συλλόγους και φορείς της περιοχής της Ραφήνας που αντιδρούν στα έργα, τα οποία καταστρέφουν – όπως υποστηρίζουν – το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας και στην ουσία μετατρέπονται σε πλημμυρικά αντί για αντιπλημμυρικά. Η παράταξη με ανακοίνωση της συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 1.30′ μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ραφήνας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της “Ανυπότακτης Αττικής” έχει ως εξής:

Παρά τις μαζικές αντιδράσεις των κατοίκων, ξεκίνησαν οι εργασίες για το καταστροφικό έργο «διευθέτησης», δηλαδή τσιμεντοποίησης και τοποθέτησης συρματοκιβωτίων στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη συνενοχή της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, προχωρά εκβιαστικά σε μια ασύμβατη και επικίνδυνη παρέμβαση που έχει απορριφθεί από τους κατοίκους και σειρά οικολογικών και περιβαλλοντικών φορέων.

Διαβάστε κι αυτό:

Οι εργασίες αποψίλωσης της εκβολής του ρέματος, απειλούν να καταστρέψουν έναν σπάνιο υδροβιότοπο, όπου ενδημούν πάνω από 150 είδη πουλιών, αλλά και συνολικά τη φυσιογνωμία της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, οδηγώντας ένα μοναδικό οικοσύστημα σε αφανισμό.

Το γεγονός δε ότι το έργο χρηματοδοτείται ως δήθεν «αντιπλημμυρικό» συνιστά πρόκληση, όταν οι σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις απορρίπτουν αυτές τις παρεμβάσεις τσιμεντοποίησης και εγκιβωτισμού ρεμάτων ως επικίνδυνες για την επαύξηση του πλημμυρικού κινδύνου, καθώς προκαλούν διαρκή κίνδυνο εκχύλισης με την παραμικρή βροχή, όπως ήδη βλέπουμε να συμβαίνει επανειλημμένα στην Αττική και πολλές φορές με ολέθριες συνέπειες (πχ Μάνδρα).

Διαβάστε κι αυτό

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για να μη γίνει η Ραφήνα «νέος Κηφισός», για να μη γίνει το περιβάλλον και η ασφάλεια των κατοίκων θυσία για τα κέρδη των εργολάβων.

Να σταματήσει τώρα το επικίνδυνο και αντιπεριβαλλοντικό έργο τσιμεντοποίησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας!

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση και πορεία για τη διάσωση του Μεγάλου Ρέματος το Σάββατο 2/12, 13.30.