Εκτός Σχεδίου: Να μην κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

«Έτσι, προφανώς, αντιλαμβάνεται ο Άδωνις και η κυβέρνηση το θέμα της δημόσιας υγείας. Υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, συρρίκνωση κλείσιμο!»

Η σχετική ανακοίνωση στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Νέας Ιωνίας

Άμεση λύση για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία ζητά η Εκτός Σχεδίου. Υπενθυμίζει πως σχετίζεται με το σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας μετά τη λήξη του ενοικιοστάσιου σε ενοικιαζόμενο κτίριο επί της οδού Αλέκου Παναγούλη 91.

Σημειώνει πως το φαρμακείο καταργείται «με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, καθώς τελεί υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου».

«Πρόκειται για μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που καλύπτει πολύ σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης ενώ, το συγκεκριμένο φαρμακείο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με ειδικές παθήσεις καθημερινά, και καλύπτει πολλούς Δήμους της ευρύτερης περιοχής με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους», προσθέτει.

Υποστηρίζει επίσης ότι «η συγχώνευσή του με το φαρμακείο της Αγ. Παρασκευής σημαίνει ότι χιλιάδες πολίτες με βαριά νοσήματα που λαμβάνουν ακριβά και απαραίτητα για την ζωή τους φάρμακα, ασθενείς και ωφελούμενοι του ειδικού φαρμακείου θα υποβάλλονται οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους σε μια επιπλέον ταλαιπωρία και λόγω απόστασης και λόγω υπερσυσσώρευσης και συνωστισμού των ασφαλισμένων ωφελούμενων».

«Έτσι, προφανώς, αντιλαμβάνεται ο Άδωνις και η κυβέρνηση το θέμα της δημόσιας υγείας. Υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, συρρίκνωση κλείσιμο», λέει χαρακτηριστικά αναδεικνύοντας τις ευθύνες του υπουργείο Υγείας.

Τονίζει πως «είναι ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία του φαρμακείου, προφανώς και του Κέντρου Υγείας και να βρεθεί κατάλληλο κτίριο που να στεγαστεί ο ΕΟΠΥΥ της περιοχής».

«Είναι ανάγκη η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό», καταλήγει.