Με προτάσεις η “Δύναμη Ανάπτυξης” στη Διαπαραταξιακή για το master plan του Λιμένα Ραφήνας

Με συγκεκριμένες προτάσεις σχέδιο δράσης προσήλθε η “Δύναμη Ανάπτυξης” στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου για την αποτροπή εφαρμογής του master plan του Λιμένα Ραφήνας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δύναμης Ανάπτυξης έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε στις 25/5 η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (πλην της παράταξης του ΚΚΕ) με στόχο την αποτροπή της καταστροφικής για τον Δήμο μας εφαρμογής του Master Plan του λιμένα Ραφήνας. Οι επικεφαλής των παρατάξεων, μετά από σύντομες τοποθετήσεις κατέθεσαν προτάσεις για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, αναφέρθηκε στη σημασία και τη δύναμη της από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών τονίζοντας ότι το Master Plan και πρέπει και μπορούμε να το σταματήσουμε και να σχεδιάσουμε την πόλη όμως εμείς θέλουμε να είναι. Ο Στέλιος Αλειφαντής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης σημείωσε ότι είναι λάθος να λέμε ότι θα σταματήσουμε όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση τις διεκδικήσεις, εκτιμώντας ότι ο αγώνας όλων μας θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.
 

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπως και τις προηγούμενες δύο φορές (στη συζήτηση στο ΚΑΠΗ και στο Δημοτικό Συμβούλιο), κατέθεσε συγκεκριμένο σχέδιο, διαρθρωμένο σε τέσσερις ενότητες, με δράσεις που μπορούν αποτελεσματικά να αποτρέψουν την εφαρμογή της μελέτης του Master Plan. Παραθέτουμε συνοπτικά τις δράσεις αυτές:
 

Α. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
– Προετοιμασία κοινών ανακοινώσεων – δελτίων τύπου (ως διαπαραταξιακή) για να δείχνουμε ενωμένος Δήμος
– Πρόσληψη γραφείου επικοινωνίας που να αναλάβει τις ανακοινώσεις της διαπαραταξιακής να τις στείλει στα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ
 

Β. ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ
– Πρόσληψη Νομικού Γραφείου για να προτείνει στη διαπαραταξιακή τις νομικές δυνατότητες εναντίωσης στο Master Plan και να τρέξει τις νομικές ενέργειες που θα αποφασίσουμε.
– Πρόσληψη μελετητή που να εισηγηθεί στη διαπαραταξιακή τα επώδυνα σημεία που πρέπει να τονίσουμε ως απόλυτα ζημιογόνα για το Δήμο και τα λάθη της μελέτης του master plan που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.
 

Γ. ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
– Εκκίνηση επαφών με κρατικούς παράγοντες με τη συμμετοχή της διαπαραταξιακής επιτροπής και εμπειρογνωμόνων του Δήμου μας.
– Αίτημα για συγκεκριμένες δεσμεύσεις των Τοπικών Βουλευτών ότι θα προστατεύσουν και θα υπερασπιστούν το Σχεδιασμό του Δήμου μας.
 

Δ. ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
– Ενημέρωση πολιτών για τον τρόπο και χρόνο παρέμβασης στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
– Ενημέρωση φορέων για τον τρόπο και χρόνο παρέμβασης στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
– Διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
– Επικοινωνία της γνώμης των πολιτών και τοπικών φορέων στα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ