Μαρούσι: Η Συμμαχία για την Ανατροπή «ήρθε για να μείνει»

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μηνύματα των ομιλητών στην πρώτη επίσημη παρουσία της «Συμμαχίας για την Ανατροπή στο Μαρούσι»!

Παραχωρώντας συνέντευξη τύπου η υποψήφια Δήμαρχος Κατερίνα Ψάλτη και οι τέσσερις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Λευτέρης Μαγιάκης, Τάσος Σπυρόπουλος και Βελισάριος Ελευθερίου παρουσίασαν την εκλογική διακήρυξη και τα ονόματα του ψηφοδελτίου εξηγώντας τι ώθησε τις δύο παρατάξεις, «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» και «Εκτός των Τειχών», να προχωρήσουν σε αυτή την ενωτική προσπάθεια.

Κ. Ψάλτη: Ενώνουμε δυνάμεις – Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας και ανατροπής

Φωτογραφία του Σπύρου Διαμαντόπουλου

«Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ έρχεται να ενώσει δυνάμεις, να στείλει μήνυμα ελπίδας και ανατροπής. Προέρχεται από δεκαετίες αγώνων στα τοπικά κινήματα και φιλοδοξεί να συσπειρώσει τη τοπική κοινωνία γύρω από ένα πρόγραμμα και μια πολιτική που θα αγκαλιάζει τις ανησυχίες των δημοτών και μαζί τους θα πετύχει ουσιαστικές νίκες για το μέλλον όλων μας»

Εισηγητικά η κα Ψάλτη παρουσίασε το όραμα της «Συμμαχίας» για «μία πόλη που θα προστατεύει τους κατοίκους της και όχι τα μεγάλα συμφέροντα». Ανέπτυξε τους βασικούς προγραμματικούς στόχους ξεκινώντας από τη σύνταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και την αλλαγή των χρήσεων γης. Ανέδειξε την ανάγκη «να μην επιτρέψουμε να πληγωθεί ξανά το φυσικό περιβάλλον της πόλης, όπως με τα δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα», ενώ τόνισε πως πρέπει να επιβληθεί και υψηλή φορολόγηση σε όσους τα διαχειρίζονται. «Έτσι θα υπάρξουν τα απαιτούμενα χρήματα για να προχωρήσουμε σε αγορές γης και απαλλοτριώσεις», εξήγησε, υπογραμμίζοντας πως το «κτήμα Καρέλα πρέπει να γίνει χώρος πρασίνου». Πολύ ψηλά έθεσε φυσικά και τον αγώνα για να μην υλοποιηθεί η μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι.

Στάθηκε, επίσης, στον πολιτισμό οραματιζόμενη «μία πόλη που θα σφίζει από πολιτιστικές εκδηλώσεις», τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη δημιουργίας δημοτικού θεάτρου στο Μαρούσι. Αναφέρθηκε στον αγώνα για «ισχυρή πρωτοβάθμια υγεία» αλλά και στην απαίτηση για «σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες».

Δεσμεύτηκε πως η «Συμμαχία» θα αγωνιστεί για τη μείωση των δημοτικών τελών και την κατάργηση τους για ανέργους και οικονομικά ασθενέστερους, με παράλληλη αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Παράλληλα για την παράταξη έχει ιδιαίτερη σημασία και η αναβάθμιση των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής για τους κατοίκους του Αμαρουσίου.

«Καταργούμε στην πράξη το αντιδημοκρατικό όριο του 3% – Δεν περισσεύει κανείς από τον αγώνα»

Φωτογραφία του Σπύρου Διαμαντόπουλου

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πολυχρονιάδης τόνισε πως η «Συμμαχία» παλεύει για «να μη δοθούν τα κλειδιά της πόλης ξανά σε αυτούς που επιδιώκουν την ασύδοτη ανάπτυξη υπέρ της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης». «Ο αγώνας ξεκινάει και δεν περισσεύει κανείς», είπε καταληκτικά.

Ο Λευτέρης Μαγιάκης από την πλευρά του εξήγησε ότι με αυτήν τους την κίνηση οι δύο δημοτικές κινήσεις «καταργούν στην πράξη το αντιδημοκρατικό όριο του 3% για την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο». «Ανεξάρτητοι πολίτες και δύο παρατάξεις βάλαμε στην άκρη όσα μας χώριζαν και αναδείξαμε αυτά που μας ένωναν για να δράσουμε πιο αποτελεσματικά», υποστήριξε, τονίζοντας ότι «θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στα πλατιά λαϊκά στρώματα που αποτελούν και την πλειοψηφιά της πόλης». Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η «Συμμαχία» θα έχει «μεγάλη εκλογική επιτυχία». «Θα είμαστε η κύρια αντιπολίτευση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο», κατέληξε.

«Δεν είμαστε από αυτούς που κόβουμε κορδέλες», είπε ο Τάσος Σπυρόπουλος, προσθέτοντας, όμως, ότι τα μέλη της «Συμμαχίας» συμμετείχαν «σε όλες τις μεγάλες μάχες στην πόλη μαζί με τους κατοίκους της». Αναφέρθηκε, έτσι συνοπτικά στους αγώνες ενάντια στο Mall, στις κοπές δέντρων στην πλατεία Αγίας Λαύρας, στους αγώνες ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που οδήγησαν και στο κλείσιμο των γραφείων της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη, ενώ σημείωσε και τη συμπαράσταση στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης.

«Πιστεύω και στηρίζω αυτή την ομάδα με όλη μου την ψυχή», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βελισάριος Ελευθερίου.