Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή – ΡΟΗ: Συνεργασία για το ρέμα Σαπφούς

Σε συνεργασία για τη διεκδίκηση της οικολογικής διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς προχωρούν το «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» και ο «Σύλλογος πολιτών υπέρ των ρεμάτων ΡΟΗ».

Με ανακοίνωση της η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» αναφέρει:

Η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού και η Πρόεδρος του «Συλλόγου Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων ΡΟΗ», με πανελλαδική ενεργό δράση, κ. Χριστίνα Φίλιππα, ανακοινώνουν σήμερα επίσημη συμφωνία συνεργασίας, με σκοπό τη διεκδίκηση, προς κάθε κατεύθυνση, της οικολογικής διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, αλλά και την προστασία των ρεμάτων και ποταμών της πόλης μας.

Ο Σύλλογος ΡΟΗ, με το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει σε όλους τους κλάδους που αφορούν επεμβάσεις στο χώρο των ρεμάτων, θα επικουρεί την παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεων πολιτικής που διατυπώνει.

Η πρώτη μας ενέργεια στο πλαίσιο της επίτευξης του κοινού στόχου, είναι η παράταξή μας ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ να απευθυνθεί στον δυναμικό Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, για να ζητήσει τη συμβουλή και συμβολή του, αξιοποιώντας την γνωστή και δεδομένη εμπειρία και ενεργητικότητα του Διοικητικού του Συμβουλίου και των μελών του.

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΡΟΗ»

Ο «Σύλλογος Πολιτών υπέρ των Ρεμάτων ΡΟΗ», έχει πλούσια πανελλαδική δράση για την προστασία των ρεμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δράσεις του για την προστασία του ρέματος στον Ερασίνο, του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, του Ποδονίφτη, της Πικροδάφνης, και προσφάτως του Κηφισού. Έχει προσφύγει πολλές φορές με επιτυχία (πχ Ποδονίφτης) δικαστικά κατά των διοικητικών πράξεων που καταστρέφουν τα ρέματα και τους ποταμούς, καθώς πιστεύει ότι το νερό είναι στοιχείο ζωής για κάθε πόλη και σημαντικός παράγοντας διατήρησης του οικοσυστήματος.