Γ. Σταθόπουλος: Διαλύουν τη θεατρική ομάδα – Απολύουν τον σκηνοθέτη Γ. Δεγαΐτη

Την απόλυση του σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Γ. Δεγαΐτη, καταγγέλλει η «Νίκη των Πολιτών», τονίζοντας πως αυτό αποτελεί και διάλυση της θεατρικής ομάδας.

Αναφέρει συγκεκριμένα πως «η δημοτική αρχή Μυλωνάκη έχει επιλέξει να απομακρύνει τον πανελλήνιας αναγνώρισης σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη και την θεατρική ομάδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που λειτουργεί υπό τις οδηγίες του».

«Δυστυχώς, μάλιστα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτές τις ενέργειες, στη μέση της χρονιάς και το γεγονός αυτό αποτελεί “εγκληματική” ενέργεια, προσθέτει.

Υπογραμμίζει πως «η ομάδα Θεάτρου, με πολλούς Αγιοπαρασκευιώτες στην σύνθεση της, και με διδασκαλία του κ. Δεγαΐτη έχει ξεκινήσει τις πρόβες για τα έργα «Βεγγέρα» του Ηλ. Καπετανάκη και «Ο θάνατος του Περικλέους» του Γ. Κορομηλά, σπουδαίες κωμωδίες του 19ου αιώνα».

Τονίζει ακόμα ότι «ο Δήμος Αγ. Παρασκευής συμμετέχει στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που έχει αποφασίσει ο κ. Μυλωνάκης να διακοπεί, προκαλώντας δυσμενή σχόλια για τον Δήμο μας».

Καταλήγει λέγοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταγγείλουμε όλα αυτά και να τους καλέσουμε να ακυρώσουν αυτές τους τις επιλογές.

Την επόμενη χρόνια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, με διαφάνεια. Όχι όμως τώρα.

ΥΓ: Δεν είναι επίσης καθόλου σαφές τι σχεδιάζουν για τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκαλέσουν κρίση».