Μαγνησία: Νεκρή 91χρονη με συπτώματα γαστρεντερίτιδας – Παρέμβαση εισαγγελέα

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα δεκάδες κρούσατα γαστρεντερίτιδας σε χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία. Σε σαλμονέλα στο νερό βρύσης αποδίδει την έξαρση ο ΕΟΔΥ, συστήνοντας την κατανάλωση μόνο εμφαλιωμένου νερού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στον εισαγγελέα αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), ο οποίος φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες σε υπαλλήλους. Παράλληλα, αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ, καθώς κλιμάκια του οργανισμού βρίσκονται στην περιοχή για νέες δειγματοληψίες.

Οι αρχές εξετάζουν και το περιστατικό της 91χρονης από τον Αλμυρό, που κατέληξε σήμερα (03/06) στο νοσοκομείο Βόλου. Η γυναίκα εισήχθη την Κυριακή (02/06) παρουσιάζοντας σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του νοσοκομείου Βόλου, από τις 27 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν φτάσει στο Αχιλλοπούλειο 34 ασθενείς, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικες. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ).

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες, οι δύο στη Β’ Παθολογική και ένας στη ΜΕΘ. Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ είναι λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας. Επίσης ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στην Β Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής Εγκεφαλικό επεισόδιο

Εξ αυτών, τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το ένα που προσήλθε στις 31 Μαΐου σε πιο σοβαρή κατάσταση, έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.