Μ. Διακολιού: Έτσι έγιναν τα γεγονότα

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή – Μ. Διακολιού

Και στο Μαρούσι δημιουργήθηκαν αντιπαραθέσεις για την εκλογή των μελών της δημοτικής επιτροπής και η Μαίρη Διακολιού, με ανακοίνωσή της, παραθέτει τη θέση της:

..

Όταν προσπαθείς να κατηγορήσεις άλλους για τις δικές σου αντιφάσεις ….

Στις δημαιρεσίες της 2.1.2024, η παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ» κατέλαβε μία θέση τακτικού μέλους στην Δημοτική Επιτροπή, κατόπιν εκλογής του δημοτικού συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Δραγάτη, ο οποίος έλαβε διαπαραταξιακή στήριξη, λαμβάνοντας 7 ψήφους.

..

Δυστυχώς, εξαιτίας του οικείου νόμου, ο οποίος δεν κατανέμει δίκαια και αναλογικά σε κάθε εκλεγμένη παράταξη της μειοψηφίας θέση τακτικού μέλους στην Δημοτική Επιτροπή, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου δεν εξέλεξε τακτικό μέλος στο εν λόγω όργανο, αφού ο υποψήφιός της Ξουράφης Νικόλαος, έλαβε 6 ψήφους.

..

Κατανοούμε, σε ανθρώπινο επίπεδο, την πικρία της Λαϊκής Συσπείρωσης και των μελών της για το αποτέλεσμα αυτό, αλλά καταδικάζουμε την ενέργειά της να κατηγορεί την παράταξή μας για δήθεν «αλισβερίσια». Ιδίως, όταν είναι φανερό, ότι την πρακτική των εύλογων πολιτικών συνεννοήσεων για την οποία κακώς μας κατηγορεί, την έχει ακολουθήσει και η ίδια!

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ:

1)      Ήδη από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθίσταται φανερό, ότι η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, έλαβε δύο ψήφους παραπάνω από την δύναμη των εκλεγμένων συμβούλων της (έχει εκλέξει τέσσερις), προφανώς από άλλη/άλλες παρατάξεις, ακριβώς κατόπιν των συνεννοήσεων για τις οποίες η ίδια μας κατηγορεί!

..

Το γεγονός του ότι η Λαϊκή Συσπείρωση τελικά δεν ανταπέδωσε τη στήριξη που έλαβε, πυροδοτώντας τις δηλώσεις του κ. Πολυχρονιάδη (δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) περί «έλλειψης προθυμίας της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ζήτημα της εκπροσώπησης στην Επιτροπή», δεν μεταβάλλει το ίδιο το γεγονός της ύπαρξης τέτοιων συνεννοήσεων, ούτε ασφαλώς της αποδοχής της στήριξης που έλαβε η Λαϊκή Συσπείρωση μετά από τις συνεννοήσεις αυτές.

..

2)      Από το σύνολο της διαδικασίας και της επιχειρηματολογίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, εντύπωση κάνει η έντονη καταδίκη του «καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου», τον οποίο όμως αποδέχτηκε χωρίς επιφυλάξεις μπροστά στο ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει ως μέσο για σίγουρη εκλογή της στην Δημοτική Επιτροπή, αδιαφορώντας για την αληθή έννοια της αναλογικότητας, που επιτάσσει την συμμετοχή κάθε εκλεγμένης παράταξης στα τεκταινόμενα. Μήπως ο όψιμος πόθος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την «αναλογικότητα», ήταν για να αποκλείσει την παράταξη ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ, από την ισότιμη εκπροσώπησή της στο όργανο με δικαίωμα ψήφου;

..

3)      Παρά τις πικρίες και τις αντιφάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, η παράταξή μας «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», συνεπής στις θέσεις της για ισοτιμία όλων των παρατάξεων, που τις είχε διατυπώσει ήδη από το 2019, επαναλαμβάνει την πρόταση που διατύπωσε στη διαβούλευση της μειοψηφίας και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου των Δημαιρεσιών: Έχοντας σεβασμό σε όλες τις παρατάξεις, έχοντας σεβασμό στους ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου, προτείνουμε την «κυκλική απουσία» – «ρολόι» όλων των μελών των παρατάξεων της μειοψηφίας από τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, ώστε όλα τα τακτικά μέλη και το πρώτο αναπληρωματικό να συμμετέχουν ισότιμα και με ψήφο στις εργασίες της. Την πρότασή μας αυτή απέκρυψε η Λαϊκή Συσπείρωση από την ανακοίνωσή της.

..

Δια της πρότασης αυτής, η παράταξή μας απέδειξε για άλλη μία φορά, ότι δεν είναι προσκολλημένη «στις καρέκλες» και στις «θεσούλες», ούτε αποκλείει κανέναν. Αντίθετα, με δική της επίσημη πρόταση, προσαρμόζει τον (αντικειμενικά μη αναλογικό) νόμο στα δεδομένα του Αμαρουσίου, με τρόπο ώστε να μην έχει καμία εκλεγμένη παράταξη προνόμιο ή αποκλεισμό έναντι των άλλων.

..

Δυστυχώς, η Λαϊκή Συσπείρωση απέρριψε την πρόταση αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεχόμενη ως «αναλογικότητα» την πρόβλεψη του νόμου που η ίδια κατηγορεί ως καλπονοθευτικό!

..

Εμείς, προτιθέμεθα, σε ό,τι μας αφορά, ανεξάρτητα από τη συμφωνία των λοιπών εκπροσώπων της μειοψηφίας στην Επιτροπή, να εφαρμόσουμε την πρότασή μας για οικειοθελή απουσία σε μία συνεδρίαση ανά τέσσερις, δίνοντας χώρο συμμετοχής και στη Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί η παράταξή μας δεν διατυπώνει τις προτάσεις της για να υποτιμήσει ή να «ρίξει» κανέναν, αλλά επειδή τις εννοεί.

..

Καλή χρονιά! Με υγεία και αγώνες!