Συναίνεση και παραφωνίες (vid)

Με φανερή την πρόθεση για συναίνεση εκ μέρους της διοίκησης του Παναγιώτη Μανούρη εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Ιωνίας για την εκλογή του προεδρείου και της δημοτικής επιτροπής..

Η συναινετική διάθεση φάνηκε κατά την ψηφοφορία του προεδρείου, όπου η παράταξη της διοίκησης (και οι 21 σύμβουλοι) ψήφισε τις προτάσεις  τόσο της Δύναμης Προοπτικής για αντιπρόεδρο (το Θανάση Αποστολόπουλο) όσο και της “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” για γραμματέα (τον Κώστα Εξαδάκτυλο).

Στην αρχική ομιλία του ο Παναγιώτης Μανούρης περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και τη μεγάλη σημασία που δίνει ο ίδιος στην θεσμική λειτουργία του.  “Θα καλώ σε συνάντηση τους επικεφαλής των παρατάξεων μία μέρα πριν τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για να ανταλλάσσουμε απόψεις επί των θεμάτων” χαρακτηριστικά.

Για τη θέση του προέδρου πρότεινε το Χρήστο Αναμουρλόγλου ο οποίος εξελέγη με τις ψήφους της “Δημιουργία Αλληλεγγύη”. Ομόφωνη ήταν η ψήφιση των προτάσεων της αντιπολίτευσης για την πρόεδρο και γραμματέα.

..

Ένταση δημιουργήθηκε μετά την ψηφοφορία για τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για τη δημοτική επιτροπή. Τη δημιούργησε – ποιος άλλος – ο Βασίλης Χριστοδούλου, ο οποίος επιχείρησε να παρουσιάσει ως “ρουσφέτι” της διοίκησης στην “Ενότητα για την Νέα Ιωνία” το νόμιμο αίτημα του επικεφαλής της Χρήστου Κανλή να οριστεί ως παρατηρητής στη δημοτική επιτροπή η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Λίλιαν Αθυμαρίτου.

..

Η παρέμβασή του ήταν άστοχη, αφού ο ορισμός παρατηρητών προβλέπεται από το νόμο, οπότε το πιο πιθανό είναι απλά να μην είχε διαβάσει…

..

Για ξεκάθαρη συναλλαγή με την παράταξη Θωμαϊδου τον κατηγόρησε ο Θ. Χαμαλίδης της ΛΑΣ, αφού η συμφωνία ήταν ξεκάθαρη, όπως απέδειξε η ψηφοφορία: Ο Β. Χριστοδούλου πήρε 7 ψήφους παρότι η παράταξή του έχει 4 συμβούλους, ενώ από την παράταξη Θωμαϊδου εξελέγησαν δυο σύμβουλοι (Σακαλόγλου και Σπηλιωτόπουλος) αφήνοντας έτσι εκτός τη ΛΑΣ .

..

Ούτε το δικό του!

Στα ευτράπελα του τακτικισμού του δίδυμου οι μηδέν (0) ψήφοι που πήρε ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Λώλας, τον οποίο δεν ψήφισε ούτε ο επικεφαλής του!