«Live your myth in Greece»: Εκδήλωση για την εστίαση και τον τουρισμό

Εκδήλωση διοργανώνει η ΛΑΝΤΖΑ στο χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού ενόψει της καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/12, στις 19.00, στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13-15). Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

Έφτασε αυτή η μαγική στιγμή του χρόνου που ξενοδοχοϋπαλλήλοι και εργαζόμενοι στην εστίαση, πρέπει μετά από το μαγικό καλοκαίρι του Ελληνικού τουρισμού να σκεφτούμε πως θα βγάλουμε τον χειμώνα. Νοίκια και λογαριασμοί ρεύματος έχουν φτάσει στον Θεό, τα κοινόχρηστα είναι ο φόβος και τρόμος όλων των διαμερισμάτων και τα απολύτως βασικά στο σουπερμάρκετ κοστίζουν κοντά το διπλάσιο σε σχέση με ένα-δυο χρόνια πριν. Παρόλα αυτά οι μισθοί μας μένουν το ίδιο χαμηλοί, το ξεζουμισμα μας στην δουλειά εντείνεται γιατί “δεν βγαίνουν” και η κοροϊδία καλά κρατεί.

«Δεν μας πάει άλλο η επιβίωση. Ας ζήσουμε!»

Το “καλάθι της νοικοκυράς” εκτός από λεκτικό κατάλοιπο της χούντας είναι μια προσβολή στην νοημοσύνη και στην αξιοπρέπεια μας. Τα επιδόματα τους δεν μας φτάνουν, αλλά ακόμα και να μας φτάνανε δεν είναι για όλους. Και σίγουρα δεν τα νομοθετεί η κυβέρνηση για χάρη μας αλλά για να καλύψει τα οποία σπασμένα των επιχειρήσεων είτε μιλάμε στον τομέα της ενέργειας είτε στο κομμάτι των σουπερμάρκετ. Για ποια σπασμένα βέβαια κλαίγονται, είναι απόριας άξιο μιας και όλες οι επιχειρήσεις των προαναφερόμενων τομέων κερδοφορουν με ρυθμούς που ούτε καν τους φαντάζονταν.

Και εμείς τι θα κάνουμε;

Αφού για άλλη μια χρονιά βάλαμε πλάτη στην “βαριά βιομηχανία” της χώρας θα συζητάμε για τους καλύτερους τρόπους να ζεσταθείς χωρίς να πληρώσεις πολλά ή για το ποια εταιρία έβαλε καλύτερη προσφορά; Θα παρακαλέσουμε για νέα επιδόματα;

Ε όχι! Δεν μας πάει άλλο η επιβίωση.
Ας ζήσουμε!

Σε λίγες μέρες ψηφίζεται νέος προϋπολογισμός που έρχεται να πετσοκοψει ότι υπήρχε από κοινωνικό κράτος. Εικόνα από το μέλλον είναι αυτό που γίνεται με το ΕΣΥ αυτές τις μέρες. Να σταθούμε κόντρα στο κράτος και κόντρα στην εργοδοσία και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει. Από τον κλάδο που η μαύρη εργασία είναι καθεστώς, που οι ντελιβεραδες πεθαίνουν και τα αφεντικά τρέχουν στο σημείο του δυστυχήματος για να αφαιρέσουν το κουτί με την επωνυμία, από εμάς πρέπει να ξεκινήσει η κουβέντα. Η κουβέντα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για τα εργατικά μας δικαίωματα, για αυξήσεις στους μισθούς και λιγότερη δουλειά.

Για αυτό σας καλούμε όλους και ολες, συναδέλφους και μη, στην εκδήλωση της Λάντζας ενόψει Χριστουγέννων και της καταβολής του δώρου να συζητήσουμε για τις εργασιακές συνθήκες στο κλάδο και την αναγκαία απάντηση μας απέναντι στο κεφάλαιο και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Τρίτη 20/12 και ωρα 7μμ στο Στέκι Μεταναστών,Τσαμαδού 13-15.

Ομιλητές:
1)Αδαμόπουλος Δ. : εργαζόμενος στον επισιτισμό, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικης.

2)Τσουκαλά Κ.: εργαζόμενη στον Τουρισμό

3)Συνάδελφος διανομέας της eFOOD.

**Θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης.

Σας περιμένουμε όλες και όλους.