ΛΑΣ Ν. Ιωνίας: Η κινητοποίηση οδήγησε σε αναδίπλωση για το φαρμακείο

Τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας για επαναλειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία σχολιάζει η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζοντας πως «η κινητοποίηση του λαού οδήγησε την κυβέρνηση σε προσωρινή αναδίπλωση».

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Παρ’ όλα αυτά καλεί σε επαγρύπνηση:

· «για να ξαναλειτουργήσει άμεσα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία.

· για να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας στον Δήμο μας».

Παράλληλα «χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και τα αγωνιστικά αντανακλαστικά των σωματείων και του λαού της πόλης μας, που υποχρέωσαν την κυβέρνηση της ΝΔ να δηλώσει “πως έκανε λάθος” και πως το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ θα επαναλειτουργήσει σύντομα στη Νέα Ιωνία».

«Είναι φανερό, πως δικαιώνονται οι λαϊκοί φορείς που μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης σταμάτησαν τη μεταφορά του φαρμακείου. Ανέδειξαν τη βαθιά εχθρική πολιτική και στον τομέα της Υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσες κυβερνήσεις έχουν περάσει, που όλες έβαλαν το “λιθαράκι τους” στη χειροτέρευση της ζωή μας», σημειώνει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταλήγει λέγοντας πως με πρόταση της «υιοθετήθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά:

1) Την άμεση επαναλειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία.

2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο και τα αρμόδια υπουργεία για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τη στέγαση του κέντρου υγείας και να σταματήσει η αβεβαιότητα και αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων.

3) Να αναβαθμιστεί το κέντρο υγείας, με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ως συμβασιούχοι».

Καταλήγει αναφέροντας: «Θέλουμε αναβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον αγώνα του λαού μας για Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».