ΛΑ.ΣΥ. Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας: Συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου

Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου είχε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Σερετάκη

Συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δανάη Γκούμα και Κώστας Τριχάκης

Ο Νίκος Σερετάκης είπε ότι τα 4 χρόνια που πέρασαν η “Λαϊκή Συσπείρωση” ήταν η μαχητική, ουσιαστική , λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τη Δημοτική Αρχή  Βούρου. Στήριξε αποφασιστικά  τις διεκδικήσεις, τα αιτήματα των εργαζόμενων του Δήμου, για συνθήκες εργασίας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για τη  μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενάντια στην εντατικοποίηση, στη μη χορήγηση  ΜΑΠ, ενάντια στην υποχρηματοδότηση, στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού και άλλων υπηρεσιών, ενάντια σε απολύσεις και φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την αποψίλωση των Δημοτικών υπηρεσιών και τη γενίκευση των προσωρινών  και ελαστικών σχέσεων εργασίας.  Στηλίτευσε την πρόσφατη απαράδεκτη διάταξη που  ανοίγει το  δρόμο για δουλειά μέχρι τα 74 έτη (!) στα προγράμματα ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Τα στελέχη αυτών των κομμάτων ως υποψήφιοι Δήμαρχοι καταπίνουν τη γλώσσα τους και ως δημοτικές αρχές αξιοποιούν τον εργασιακό μεσαίωνα αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους  ως «αναλώσιμους». Το αποτέλεσμα είναι να μην περνά εβδομάδα χωρίς σοβαρά “ατυχήματα” στους Δήμους.

Τα παραπάνω να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και αποφασιστικής ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια

Ο Νίκος Σερετάκης σημείωσε ότι η παρουσία 5 εργαζομένων του Δήμου σε Δημοτικά και Περιφερειακά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελεί έκφραση και επιστέγασμα των ισχυρών αγωνιστικών δεσμών με τους εργαζόμενους του Δήμου. Συγκεκριμένα οι Βασίλης Πετρόπουλος και Σοφία Κολιζέρα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού και Κεντρικού Τομέα αντίστοιχα, ενώ υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι οι Κώστας Τριχάκης (Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα), Γεωργία Γερογιάννη (Ίλιον) και Γιώργος Αντωνόπουλος (Φυλή)