ΛΑ.ΣΥ. Μεγάρων – Ν. Περάμου: ΟΧΙ στη διέλευση βυτίων LNG από την περιοχή μας

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Ν.Περάμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Οι επικίνδυνες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διέλευση βυτίων LNG από την περιοχή μας και οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, δυστυχώς επαληθεύθηκαν. Το πρώτο βυτίο πέρασε την Παρασκευή το απόγευμα προς τη Ρεβυθούσα. Όπως φαίνεται, τη Δευτέρα θα επιχειρηθεί να περάσει η «βόμβα» των πάνω από 20 τόνων LNG και μάλιστα «αθόρυβα», σαν τον κλέφτη και με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Την Παρασκευή το απόγευμα φάνηκε ποιος είναι και ο ρόλος της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που συγκέντρωσαν μεγάλη δύναμη στον προβλήτα του Περάματος όχι για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διέλευση του βυτιοφόρου! Ταγμένοι να υπηρετούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών απέναντι στον «εχθρό λαό» που ζητά να μην καταπατηθούν τα βασικά δικαιώματά του.

Το ίδιο βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε και η διάθεση των παρατάξεων, τόσο του απερχόμενου, όσο και του νέου δημάρχου. Ο πρώτος, αφού αστειεύτηκε – παρά τον αφόρητο πόνο του δοντιού του – για το μικρόφωνο φοβούμενος μην του το πάρει κανείς, επανέλαβε πως περιμένει τα ασφαλιστικά μέτρα, την απάντηση του Υπουργού και ότι κατόπιν θα προβεί σε…. «δυναμικές κινητοποιήσεις»! Σαν να μην πέρασε ποτέ βυτιοφόρο από το Πέραμα!

Ο κ. Μαργέτης επανέλαβε κι αυτός τα «περί νομιμότητας» περιορίζοντας τους «αγώνες των κατοίκων» στην εφαρμογή του νόμου! Όλα δείχνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δεν διακατέχεται από αγωνία για την ασφάλεια των κατοίκων… Ζητά να γίνουν κάποια έργα-δεν καίγονται κιόλας- και τάσσονται στην πραγματικότητα υπέρ της διέλευσης των βυτίων.

Γι’ αυτό και κανείς δεν απάντησε ούτε και δήλωσε κάτι όταν ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Α. Χοροζάνης ζήτησε να τοποθετηθούν όλοι οι σύμβουλοι για το αν είναι κατά της διέλευσης των βυτίων. Κουβέντα ακόμη για το πώς θα οργανωθεί μια μεγάλη κινητοποίηση τη Δευτέρα για να δια-δηλώσει ο λαός της περιοχής την αντίθεσή του σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Προφανώς δεν έχουν πρόβλημα να περάσει το βυτίο κάτω από τη μύτη μας γελώντας (η ΔΕΣΦΑ) κάτω από τα μουστάκια της που δεν «κουνιέται φύλλο» κι ο λαός «μαζεύτηκε» και παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις….

Πρέπει να αποδείξουμε το αντίθετο! Το σύνθημα Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ! Μην περιμένουμε να οργανώσει τίποτα κανείς «από τα πάνω». Οι Σύλλογοι και οι Φορείς όλων των περιοχών να καλέσουν μέσα στο Σ/Κ τον λαό να είναι σε ετοιμότητα! Μόλις μαθευτεί η ώρα διέλευσης του βυτίου να είμαστε όλοι εκεί με πανό και συνθήματα να βροντοφωνάξουμε πως «ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»! Ας αφήσουμε τους οπαδούς «της νομιμότητας» να ακολουθήσουν, αφού πια δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο!

Ο λαός να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το δίκιο του! Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με όσες δυνάμεις διαθέτει, ΤΙΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ θα είναι πάντα δίπλα στον λαό και στους αγώνες του για καλύτερες μέρες!