ΛΑ.Ε. – Α.Α.: Παρέμβαση κατά της ακρίβειας έξω από μεγάλο super market

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς πραγματοποίησαν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου παρέμβαση κατά της ακρίβειας, της άκρατης αισχροκέρδειας από μέρους των επιχειρηματιών του κλάδου τροφίμων και ειδών καταναλωτή, αλλά και της ανοχής μέχρι συνενοχής που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι τους, παρά τα πρόστιμα – χάδι που επέβαλε τις τελευταίες ημέρες σε κάποιες πολυεθνικές. Μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και έγινε συζήτηση με τους καταναλωτές που εξέφραζαν την αγανάκτησης τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείο τύπου της ΛΑ.Ε. – Α.Α. έχει ως εξής:

Η ακρίβεια και η αδυναμία των ελληνικών νοικοκυριών να προμηθευτούν τα στοιχειώδη είδη διατροφής αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εργαζόμενοι περιορίζουν ή και κόβουν εντελώς και τα στοιχειώδη, όπως είναι το τυρί ή το λάδι ή και άλλα προϊόντα που οι τιμές τους έχουν κυριολεκτικά εκτοξευτεί. Το λάδι πωλείται στα super market 13,5 ευρώ, ενώ  είναι περσινής σοδειάς και είχε αγοραστεί 4,5 ευρώ.!!! Αισχροκέρδεια και ασυδοσία. Η κυβέρνηση όχι μόνο την ανέχεται αλλά και την προωθεί. Το πρώτο οκτάμηνο του 2023 τα κέρδη των super market έχουν αυξηθεί κατά 39,9% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν οι πωλήσεις τους. Βγάζουν περισσότερα από λιγότερες πωλήσεις, γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές! Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει εξελιχθεί στην ακριβότερη χώρα της Ευρώπης με τους χαμηλότερους μισθούς. Μέχρις εδώ. Αντίσταση τώρα!!!

Παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας -ΑΑ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου έξω από μεγάλο super market  στην Αλεξάνδρας όπου έγινε συζήτηση με τον κόσμο και μοιράστηκαν  ανακοινώσεις. Η αγωνία του κόσμου εκφράστηκε με κάθε τρόπο.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας εξαθλιώσουν. Ο αγώνας συνεχίζεται.