ΛΑ.Σ Αμαρουσίου:Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει!

Ανακοίνωση της ΛΑ.Σ Αμαρουσίου για το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών – απάντηση στην ανακοίνωση της Μαίρης Διακολιού

Ανακοίνωση της ΛΑ.Σ Αμαρουσίου για το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών – απάντηση στην ανακοίνωση της Μαίρης Διακολιού

..

Απάντηση προς τη Λαϊκή Συσπείρωση έσπευσε να εκδώσει η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» επειδή η πρώτη με ανακοίνωσή της «κατηγορεί, μεταξύ άλλων, την παράταξη της επικεφαλής Μαίρης Διακολιού για δήθεν ‘’αλισβερίσια’’». Γιατί άραγε τους πείραξε τόσο η λέξη αυτή, το νόημα της οποίας το αποδέχονται και οι ίδιοι; Όποιος ανατρέξει στο «Ελληνικό Λεξικό», (Τεγόπουλος – Φυτράκης, έκδοση 1993), θα διαβάσει: «αλισβερίσι (το) … (=πάρε-δώσε) δοσοληψία, εμπορική συναλλαγή…». Μήπως η προαποφασισμένη αυτή δοσοληψία χάνει το περιεχόμενό της, βαθιά καταγραμμένο στη λαϊκή συνείδηση, αν την αναβαθμίσεις φραστικά σε «εύλογες πολιτικές συνεννοήσεις»; Ρητορικό το ερώτημα. Είναι γνωστό τοις πάσι το πόσο «εύλογη» θεωρείται η μεθόδευση της υφαρπαγής έδρας για τη Δημοτική Επιτροπή, ενός συνδυασμού -της Λαϊκής Συσπείρωσης-, που ψηφίστηκε από το 12,33% του Μαρουσιώτικου λαού επικαλούμενος το δημοκρατικό δικαίωμα, που σου δίνει το δικό σου 7,87%!

..

Ταυτόχρονα, στο δελτίο της Μ.Α.Φ. επιχειρείται να αναδειχθούν «αντιφάσεις» στην ανακοίνωση της Λ.Σ. με «λογικές», που θυμίζουν «τρικυμία εν κρανίω»:

..

1. Καταλογίζεται στη Λ.Σ. ότι και αυτή έπραξε το ίδιο επειδή στα τηλεφωνήματα που δέχτηκαν στελέχη της από στελέχη άλλης παράταξης, απαντούσαν με την ολιγόλογη, πανομοιότυπη δήλωση θέσης αρχών ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν με καμία παράταξη.

2. Κατηγορείται η Λ.Σ. ότι τελικά «αποδέχθηκε χωρίς επιφυλάξεις» τον «καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο» προκειμένου να εξασφαλίσει μια έδρα στη Δημοτική Επιτροπή «αδιαφορώντας για την αληθή έννοια της αναλογικότητας»! Αναφέρονται έτσι για το νόμο – σύμμαχό τους, αφού χάρη σ’ αυτόν οικειοποιήθηκαν, ύστερα από «εύλογο» αλισβερίσι με την πρόθυμη προς τούτο παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου, την έδρα που εμπιστεύθηκε στη Λ.Σ. το 12,33% του Μαρουσιώτικου λαού. Όσο για την «έννοια της αναλογικότητας» τί σχέση μπορεί να έχει με τους παραπάνω χειρισμούς; «Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει»!

..

Σε ό,τι αφορά την προτεινόμενη «διευκόλυνση» για την εκ περιτροπής συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής των 3 τακτικών και του 1ου αναπληρωματικού, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Άλλωστε ο δημοτικός σύμβουλος της Λ.Σ. Νίκος Ξουράφης θα είναι εκεί ως πρώτος αναπληρωματικός, είτε με δικαίωμα ψήφου είτε όχι, και θα θέτει από την πλευρά των συμφερόντων του λαού του Αμαρουσίου τις θέσεις μας.