Κόβουν την πίτα τους οι συνταξιούχοι

Μαζί με την εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση.Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10.30′ π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων στα ΚΕΠ Ν.Ιωνίας – Ανακοίνωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν.Ιωνίας και Πέριξ

Από το Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν.Ιωνίας και Πέριξ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από τρία χρόνια που δεν μπορέσαμε λόγω της πανδημίας να πραγματοποιήσουμε συνελεύσεις και την καθιερωμένη κοπή της πίτας μας, φέτος με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σωματείο μας θα πραγματοποιήσει την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και την κοπή της πίτας.

Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα μας, για την πλούσια δράση του σωματείου μας που μέσα σε συνθήκες πανδημίας και καραντίνας είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό των γιατρών της Αγίας Όλγας με κινητοποιήσεις για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις και υποδομές.

Πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση συγκεντρώσεων με σωματεία και φορείς της πόλης μας ενάντια στην ακρίβεια στα τρόφιμα και στα ήδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και την ενεργειακή φτώχεια. Οργανώσαμε μεγάλη συγκέντρωση στις παροχές του ΙΚΑ για να γίνουν προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων για να καλυφθούν οι κενές θέσεις, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχουν δημιουργηθεί, ώστε να μπορούν να μας εξυπηρετούν. Οργανώσαμε, καλώντας και άλλους φορείς της πόλης μας, πολύ μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας ώστε να αποτρέψουμε την προσπάθεια συρρίκνωσης ή ακόμη και το κλείσιμο της Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΠΥ) με πρόφαση το κτιριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών έως σήμερα.

Κάναμε καθαρό ότι δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία ημέρα να μην υπάρχει πρωτοβάθμια υγεία στην περιοχή μας.

Συμμετείχαμε σε όλες τις συγκεντρώσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων της Αττικής αλλά και στην μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα.

Συνάδελφοι, δεν υπήρχε μέρα που δεν παλέψαμε για την αποκατάσταση των συντάξεων μας, της 13ης και 14ης σύνταξης μας (δώρα), για τα αναδρομικά και για κάθε μικρό η μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί τους συναδέλφους μας συνταξιούχους. Απαιτήσαμε πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις καθημερινές μας ανάγκες και των οικογενειών μας, και όχι φιλοδωρήματα.

Συνάδελφοι από την αρχή της πανδημίας είμασταν σε καθημερινή επικοινωνία με όλα τα μέλη του σωματείου μας, προτάξαμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο που την χρειαζόταν.

Σας καλούμε όλους να πάρετε μαζικά μέρος στην συνέλευση μας γιατί κανένας μόνος τους δεν μπορεί να δώσει λύσει στα μεγάλα μας προβλήματα αλλά όλοι μας, σαν μία γροθιά μπορούμε οργανωμένα να τα αντιμετωπίσουμε.

Όλοι στην συνέλευση μας την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ 10.30′ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να έρθουν και να γίνουν μέλη του σωματείου και να συμμετέχουν στην συνέλευση μας, να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, να ανταλλάξουμε τις ευχές μας, να το γιορτάζουμε με το καθιερωμένο μας τσιμπούσι και να δυναμώσουμε το σωματείο μας.