Κοπή πίτας και απόφαση κοινής καθόδου για Πράσινους και Οικολογία

Κοινή κοπή πίτας και απόφαση κοινής καθόδου για Πράσινους και Οικολογία, όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δυο κομμάτων, η οποία είναι η παρακάτω:

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ και η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ διοργάνωσαν μαζί, λίγο πριν το ενωτικό τους συνέδριο, την πρώτη κοινή εκδήλωση και έκοψαν την πίτα τους. Με την ευχή όλων, το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ να πετύχει στις Ευρωεκλογές και η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΥΡΩΟΜΑΔΑ να ενισχυθεί και από την Ελλάδα.

Η πρώτη αυτή εκδήλωση ήταν άκρως ενθαρρυντική ενόψει και του ενωτικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25.2.2024 στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα.

Παλιά γνωστά πρόσωπα, με μακρά πορεία κοινών αγώνων στα κινήματα και στην υπεράσπιση της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν από κοινού στην ελληνική κοινωνία το Πράσινο Ευρωπαϊκό Μανιφέστο και τις πράσινες λύσεις για την οικονομία, τη φύση, τη Δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη, την επιβίωση όλων και τη μέλλον του πλανήτη.

Και πολλά νέα πρόσωπα συμμετέχουν στην ενωτική πρωτοβουλία, υιοθετώντας το ευρωπαϊκό σύνθημα «να αντιμετωπίσουμε με θάρρος» τις προσκλήσεις του ελληνικού και ευρωπαϊκού μέλλοντος απέναντι στην κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανισότητα, την κλιματική κατάρρευση, την ενεργειακή μετάβαση, τη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση, τις αδιαφανείς ελίτ, τα συμφέροντα, τον πόλεμο, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

Τη μεγάλη ανανέωση των προσώπων άλλωστε μαρτυρεί και η σύνθεση του νέου κοινού Συμβουλίου που εκλέχτηκε από τα συνέδρια των δύο κομμάτων και θα επιβεβαιωθεί την επόμενη Κυριακή.

Ήδη οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ξεκινούν για τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών.

Το νέο σχήμα έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις που υπηρετούν με συνέπεια την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, τη Δημοκρατία, την ειρήνη και τα δικαιώματα για μια δυναμική παρουσία των πράσινων και οικολογικών δυνάμεων με κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Υποστηρίζουν πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε την ακροδεξιά αντεπίθεση, το Greenwashing του νεοφιλελευθερισμού και την όξυνση των προβλημάτων που διαπερνούν την Ευρώπη, την Ελλάδα και τον ίδιο τον πλανήτη. Και πως οι πράσινες προτάσεις είναι η λύση στην πολύπλευρη κρίση.