Κοντά στους αγρότες η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά

Κοντά στους αγρότες βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά που στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και καταδικάζει τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον τους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου, η ΛΑ.Ε. – Α.Α. “Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους αγρότες της πατρίδας μας αλλά και στους αγρότες όλης της Ευρώπης, που αυτήν την περίοδο είναι στους δρόμους και αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

Οι αγρότες της χώρας μας αναγκάστηκαν  να βγουν και πάλι στο δρόμο  του αγώνα γιατί η αντιαγροτική νεοφιλελεύθερη  πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη  και της Ε.Ε. τους οδηγεί στον αφανισμό.  Ο πρωτογενής τομέας  μειώθηκε τα τελευταία  10 χρόνια  πάνω από 20% !!!.  Ο ι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω της τρομακτικής αύξησης του κόστους παραγωγής, της  παντελούς έλλειψης  και προστασίας από το  κράτος και της υποβάθμισης της ζωής στην ύπαιθρο η οποία στερείται  βασικές παροχές υγείας , παιδείας και πολιτισμού.

Ιδιαίτερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης , αφού δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και δεν προβλέπεται να λάβουν ούτε καν τα ποσά , που έχουν καταγραφεί ως ζημίες  από τον ΕΛΓΑ {όχι τα πραγματικά}, αφού τα διαθέσιμα ποσά του ΕΛΓΑ είναι 180 εκατ. ευρώ και οι βεβαιωμένες ζημίες είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ.!

Οι συσκέψεις δε που κάνει η κυβέρνηση και προβάλλουν τα ΜΜΕ είναι για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν ψεύτικες προσδοκίες και όχι για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Οι Έλληνες αγρότες ενώνουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στη  Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο,   τη  Ρουμανία, τη  Πολωνία, και τη  Ιταλία οι οποίοι υφίστανται παρόμοιες νεοφιλελεύθερες αντιαγροτικές πολιτικές και απαιτούν να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές για τον αγροτικό  τομέα.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά  ενώνει τη φωνή της μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες και απαιτεί:

  • Πολιτικές που θα στηρίζουν ουσιαστικά την γεωργία, την κτηνοτροφία, την παράκτια αλιεία και συνολικά τον αγροτικό κόσμο της χώρας αλλά και κλαδικές πολιτικές ανά προϊόν.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.
  • Πλήρη αποζημίωση των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για τις ζημίες, που υπέστησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές του προηγουμένου χρόνου.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα, που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό  κανονισμό του ΕΛΓΑ.
  • Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Είναι επιτακτική  ανάγκη και ζήτημα επιβίωσης της χώρας  μας και όχι  μόνο των αγροτών  να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του αγωνιζόμενου αγροτικού  κόσμου  και  να στηριχτούν οι αγρότες και η αγροτική  παραγωγή,  διότι   μια χώρα στην οποία μειώνεται η παραγωγική της βάση δεν έχει μέλλον.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά αγωνίζεται μαζί με τους αγρότες και όλο τον  λαό για να γίνει  μια  μεγάλη Ανατροπή των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και αντιαγροτικών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη  και η  χώρα μας  να αποκτήσει  εθνική πολιτική για τον Αγροτικό τομέα, ώστε να μπορούν να ζήσουν και  να καλλιεργήσουν τη γη οι αγρότες, που αποτελεί προϋπόθεση για την  διατροφική  επάρκεια της χώρας  και την εύκολη πρόσβαση της κοινωνίας σε ποιοτικά , ασφαλή και φθηνά  είδη διατροφής.