Κόκκινη Ρωγμή: Δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου

Με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου και υπεύθυνη του Γραφείου Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Μ. Χριστοφίδου συναντήθηκε η «Κόκκινη Ρωγμή» για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του συγκεκριμένου τομέα αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων του Δήμου. Με ανακοίνωση του το δημοτικό σχήμα στέκεται στη μεγάλη υποστελέχωση, τις εργολαβίες και την «υποβάθμιση των υπηρεσιών» και τις «απαξιωτικές συμπεριφορές Μπάμπαλου και Μπάρμπα απέναντι τους», όπως αναφέρει.

Η δημοτική αρχή, πιστή στις κατευθύνσεις κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, απαξιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε εξουθένωση και παραιτήσεις ή αποχωρήσεις μέσω της κινητικότητας, προχωρώντας έτσι προς την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών λειτουργώντας εις βάρος των δημοτών και των κατοίκων της πόλης.

Η «Κόκκινη Ρωγμή – Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή στο Ηράκλειο» αναφέρει ακόμα:

Η κα Χριστοφίδου αναφέρθηκε στη μεγάλη υποστελέχωση που υπάρχει στις υπηρεσίες του Δήμου, που, εξαιτίας των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας. Έντονες ελλείψεις παρατηρούνται στο Πράσινο και την Καθαριότητα, όπου υπάρχει και εργολαβία για την κοπή των ψηλών δέντρων, ενώ ενίσχυση και προσλήψεις απαιτούνται στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων. Οι λιγοστές καθαρίστριες «υπερβάλλουν εαυτόν» για να κρατούν τα σχολεία καθαρά και πολλές φορές αναγκάζονται να καλύπτουν διαφορετικές σχολικές μονάδες.

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει επίσης με τα Δημοτικά Ιατρεία, τα οποία είναι ανοιχτά συγκεκριμένες ώρες και μέρες και λειτουργούν με εθελοντές! Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι ζητούν τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου για να εξυπηρετούνται δωρεάν οι δημότες. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει ανοιχτή εργολαβία με ιδιώτη κτηνίατρο για όλες τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

Σοβαρές καθυστερήσεις υπάρχουν συνέχεια στην καταβολή των ΜΑΠ και του γάλακτος προς τους εργαζόμενους. Κατά την πάγια τακτική των Δήμων, η δημοτική αρχή της πόλης μετά από μήνες πληρώνει σε χρήμα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, τα οποία είναι απαραίτητα και κρίσιμα για το προσωπικό, ειδικά σε υπηρεσίες όπως η καθαριότητα.

Τέλος, πρέπει να σταθούμε και στις καταγγελίες του Συλλόγου κατά του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου και του αντιδημάρχου Ηλία Μπάρμπα για «εκφοβισμό» και «απαξιωτική συμπεριφορά» κατά των εργαζόμενων.

Ως «Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο» στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου. Η δημοτική αρχή, πιστή στις κατευθύνσεις κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου, απαξιώνει τις υπηρεσίες του Δήμου, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε εξουθένωση και παραιτήσεις ή αποχωρήσεις μέσω της κινητικότητας, προχωρώντας έτσι προς την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών λειτουργώντας εις βάρος των δημοτών και των κατοίκων της πόλης.

Απαιτούμε:

Μόνιμες προσλήψεις πλήρους απασχόλησης για τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών. Αυξήσεις στους μισθούς.

Καταβολή των ΜΑΠ και του γάλακτος εγκαίρως – Άμεση καταβολή όλων των εκκρεμών.

Δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου με δωρεάν εξυπηρέτηση.

Προσλήψεις στα δημοτικά ιατρεία – Ενίσχυση της λειτουργίας τους και σύνδεση με το ΕΣΥ.

Προσλήψεις στην υπηρεσία πρασίνου και καθαριότητας. Καμία ιδιωτικοποίηση, Καμία ΣΔΙΤ.

Προσλήψεις γυμναστώνΕνίσχυση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

Καμία απαξιωτική και τραμπούκικη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους. Τέρμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.