Κοινωνία Παρούσα: Είναι πανάκριβο το θερινό πρόγραμμα

Ανακοίνωση από την “Κοινωνία Παρούσα” για το θερινό πρόγραμμα του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο μετά την αύξηση κατά 66% έφτασε τα 100 ευρώ/ περίοδο

..

Ο Δήμος Κηφισιάς εδώ και πολλά χρόνια με το πρόγραμμα κάλυπτε μία κοινωνική ανάγκη των εργαζόμενων γονέων αλλά και των παιδιών για δημιουργική απασχόληση, μετά το πέρας του σχολικού έτους, από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τέλος Ιουλίου. Το όλο πρόγραμμα το διαχειριζόταν και το επόπτευε ο Δήμος μέσω της «Κοινωνικής Μέριμνας». Οι γονείς συνεισέφεραν κατά ένα ποσοστό στα οικονομικά.

..

Φέτος η νέα διοίκηση του κ. Ξυπολυτά με τις προτάσεις της, που υπερψηφίστηκαν από την παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 29/5, επέφερε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα αυτό.

  1. Μείωσε την συμμετοχή των παιδιών και απέκλεισε τα προ νήπια.
  2. Αύξησε κατά 66% το κόστος συμμετοχής, σε μια περίοδο μεγάλης ακρίβειας.
  3. Μείωσε το χρονικό διάστημα κατά 2 εβδομάδες.
  4. Ανάθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τη διαχείριση του έργου.

Και όλα αυτά με το επιχείρημα της μείωσης του κόστους για τον Δήμο, καθώς «λεφτά δεν υπάρχουν», όπως αναφέρει σε κάθε συμβούλιο ο Δήμαρχος. Πέρυσι η οικογένεια μετείχε κατά 48%, φέτος κατά 88% στο κόστος του προγράμματος.

ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

ότι στις κοινωνικές παροχές δεν υπάρχει κόστος. Υπάρχει μόνο όφελος. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και προτεραιοτήτων κάθε Δήμου. Η «Κοινωνία Παρούσα» ψήφισε κατά της πρότασης και θεωρεί απαραίτητο η διοίκηση να ακούσει τις ενστάσεις των γονέων και να επανακαθορίσει τις αποφάσεις της. Είναι θετικό το γεγονός ότι στο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο για την παιδεία την Δευτέρα 3/6, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα.

ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

  • Την παροχή του προγράμματος δωρεάν ή έστω με συμβολικό τίμημα για όλα τα παιδιά, την δωρεάν παροχή του σε περιπτώσεις ευάλωτων νοικοκυριών και την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για τη συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος.
  • Την κάλυψη των παιδιών που φοιτούσαν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου μας για το διάστημα από 15/6 έως 31/7. Την κάλυψη παιδιών με ειδικές ανάγκες και παράλληλη στήριξη.
  • Την πρόσληψη από το Δήμο, του κατάλληλου πιστοποιημένου προσωπικού: Νηπιαγωγοί, Δάσκαλοι, Γυμναστές, Εικαστικοί, Θεατρική αγωγή, Νοσηλευτές, προσωπικό Καθαριότητας και Φύλαξης. Την διαμόρφωση και εποπτεία του προγράμματος από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Κηφισιά, 5-6-2024 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ