Κηφισιά: Στο Δημαρχείο οι γονείς μετά τον τραυματισμό μαθητή από την πτώση καγκελόπορτας

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κηφισιάς πραγματοποιεί το πρωί της Τετάρτης (22.05) ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον τραυματισμό μαθητή του σχολείου μετά από την πτώση της καγκελόπορτας.

Το παιδί παρέμεινε χτες προληπτικά στο Παίδων Πεντέλης, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε εξετάσεις καθώς ανέφερε πόνους στην σπονδυλική στήλη.

Για το περιστατικό έχει συλληφθεί ο εργολάβος στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ έχουν προσαχθεί και δύο εργάτες που είχαν πάρει μέρος στις εργασίες.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου για το περιστατικό

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς 

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.»