Κατά της απομάκρυνσης του φαρμακείου και το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Την αντίθεση του στην απομάκρυνση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ από τη Νέα Ιωνία εξέφρασε με ομόφωνη απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε για την παραμονή του φαρμακείου στην πόλη.

Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Όπως αναφέρει η απόφαση του Δήμου Ηρακλείου, η μεταφορά του φαρμακείου σε κτίριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες ασφαλισμένους, πολλοί εκ των οποίων με σοβαρά θέματα υγείας, καθώς θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολη η τακτική μετάβασή τους στην Αγία Παρασκευή και μάλιστα σε σημείο που δεν υπάρχει πλησίον του σταθμός μέσου μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς.

Σημειώνει ακόμα πως «το ακίνητο που προτείνεται να μεταφερθεί το φαρμακείο, βρίσκεται σε όροφο γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επίσκεψή του από τους ηλικιωμένους ασφαλισμένους ή εκείνους με κινητικά προβλήματα».

«Εάν κρίνεται ότι το υφιστάμενο ακίνητο για οποιοδήποτε λόγο δεν εξυπηρετεί, τότε να αναζητηθεί νέο κτίριο για τη συστέγαση φαρμακείου και Κέντρου Υγείας, εντός όμως ακτίνας γεωγραφικών ορίων με εγγύτητα στην σημερινή του θέση και πλησίον στον σταθμό του ΗΣΑΠ για την βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.