Και τα σημερινά και τα μελλοντικά προβλήματα

Με υποψήφιο Δήμαρχο που δεν κατονομάζει τα βάζει η Πρωτοβουλία Πολιτών με ανακοίνωσή της.

Αντίστοιχη παρέμβαση είχε κάνει και στο παρελθόν, ασκώντας κριτική στον τρόπο που διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας:

Η ανακοίνωση:

Ψάρια, γαρίδες, επιτάφιοι και απαστράπτοντα χαμόγελα περασμένης εποχής!

Είναι πέρα για πέρα προσβλητική και αντιαισθητική η προεκλογική εκστρατεία στα καθ´ ημάς. Στην αρχή η ταπεινωτική διανομή ψαριών γαρίδων και τσουρεκιών, μια κίνηση που αντιμετωπίζει τους πολίτες ως αναξιοπαθούντες με τους υποψήφιους δημάρχους ελεήμονες φιλάνθρωπους. Απαράδεκτο και προκλητικό για τον πολιτικό πολιτισμό.
Στις ημέρες του Πάσχα έλαμψε το θρησκευτικό φρόνημα. Συμμετοχή στην προσευχή του κόσμου για τις κάμερες. Το αποκορύφωμα ασφαλώς η κίνηση υποψηφίου δημάρχου να σηκώσει στον ώμο του τον επιτάφιο. Θρήνος δηλαδή η κατάσταση προς άγραν αφελών. Απαστράπτοντα χαμόγελα, θεομπαίχτου το ανάγνωσμα!

..
Δεν λείπει η παροχολογία. Λέγε, λέγε, ποιος θα θυμάται μετά; Την πρώτη νίκη μακράν του δεύτερου διεκδικεί νεαρός υποψήφιος, ο οποίος κατέρχεται με σύνθημα «πείτε μας τα προβλήματα σας, να σας τα λύσουμε». Υπερέβαλε κάποια στιγμή και υποστήριξε «…. και τα σημερινά και τα μελλοντικά σας προβλήματα»!
..

Είναι ο ίδιος που προσφέρεται να κάνει τη δημοτική καφετέρια σε mini Σταύρος Νιάρχος, ανενδοίαστα, χωρίς αιδώ! Σου λέει, συντριβάνι και καφέ να έχουμε, να το Σταύρος Νιάρχος! Μεταξύ των άλλων εξαγγέλλει επενδύσεις σε υποδομές. Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου…
..

Την ίδια στιγμή ούτε ξέρουν τι σημαίνει γήρανση του δάσους, ούτε νοιάζονται για τις επιπτώσεις και το χάος που θα προκαλέσει η Κύμης, ούτε τους συγκινεί η αποτροπή τους. Ούτε καρφί δεν τους καίγεται για το κυκλοφοριακό χάος στην κάτω Πεύκη, ή για την αστική υπερσυγκέντρωση της ίδιας περιοχής.
..
Εμείς ΔΕΝ πρόκειται να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το καρναβάλι, ούτε να συμβάλλουμε στην εξαπάτηση της κοινωνίας. Θα καταθέσουμε σε λίγο καιρό τις επεξεργασμένες προτάσεις μας, θα τις συζητήσουμε σε ειδικές θεματικές εκδηλώσεις με τους δημότες, και θα εγγυηθούμε την υλοποίησή τους στη διάρκεια της θητείας μας. Υπάρχουν χιλιάδες νοήμονες κάτοικοι στην πόλη μας!