Γαρίδες,μπρόκολα, ψάρια, σαρδέλες, τσουρέκια, γάλατα

Περιγραφική (και εύστοχη) η ανακοίνωση της παράταξης Καρδάση, στιγματίζει τις πρακτικές εξαγοράς προσοχής και – ενδεχομένως – ψήφων

ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2023

Εδώ και καιρό στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης γινόμαστε μάρτυρες απίθανου κάλλους σκηνών.

Υποψήφιοι δήμαρχοι φωτογραφίζονται μοιράζοντας σε ΚΑΠΗ, κοινωνικά παντοπωλεία κ.ο.κ. τελάρα με ψάρια, σαρδέλες, τσουρέκια, γάλατα και ανάλογες προσφορές. Τάζουν υποτροφίες για σπουδές, χωρίς καμία θεσμική δέσμευση εννοείται, ποιος θα νοιάζεται αύριο!

Συμπεριφερόμενοι ως υποψήφιοι κοινοτάρχες του αλήστου μνήμης παρελθόντος, καθρεφτίζουν νοοτροπίες και αντιλήψεις που πόρρω απέχουν από τη μέριμνα και την ευθύνη για την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για το μέλλον της πόλης και των ανθρώπων της.

Συνιστούν φαινόμενα ενός εντελώς παρηκμασμένου και απαξιωμένου πελατειακού συστήματος, που με γαρίδες και μπρόκολα επιχειρούν να υφαρπάσουν την προσοχή των πολιτών στο πρόσωπό τους.

Δεν μπορεί να είναι αυτό το επίπεδο συμμετοχής στα κοινά το 2023. Δεν μπορεί κάποιος να υποτιμά τους πολίτες και τους κατοίκους, θεωρώντας τους ιθαγενείς του 16ου αιώνα, που εντυπωσιάζονται με καθρεφτάκια. Δεν μπορεί να είναι αυτή η κουλτούρα κάποιου, που διεκδικεί να διοικήσει από τη θέση του δημάρχου μια πόλη 30.000 κατοίκων.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά με αυτό τον τρόπο αποθέτουν τα προβλήματα του Δήμου στην ιχθυόσκαλα, στις λαϊκές και στους φούρνους!