Και οι πρώτοι έσονται έσχατοι και στο Ηράκλειο (vid)

Οι δυο πρώτοι, Δημητρόπουλος – Αϊβατζίδου, βρέθηκαν χαμηλά στις προτιμήσεις των συναδέλφων τους

Η ευαγγελική ρήση έχει εφαρμογή στις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες της παράταξης της διοίκησης στο Ηράκλειο.

..

Κατά την εκλογή για τη συγκρότηση δημοτικής επιτροπής ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος με 2.000 σταυρούς Δημήτρης Δημητρόπουλος ήρθε με το ζόρι στην πέμπτη θέση με 9 σταυρούς. Από την παράταξη της πλειοψηφίας ψήφισαν 20 σύμβουλοι.

..

Για να μπει ως πέμπτος στη Δημοτική Επιτροπή χρειάστηκε να είναι ο “τυχερός” της κλήρωσης που ακολούθησε, αφήνοντας ως αναπληρωματικούς τους Χ. Αγγελοπούλου και Ν. Σπυρόπουλο

..

Το ίδιο σενάριο εκτυλίχθηκε στην διαδικασία της εκλογής των αντιπροσώπων για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α).

Εκεί ξεκάθαρα πήρε κεφάλι ο Γιώργος Πέτρου με 15 ψήφους (από τους 19), δεύτερη η Μαριάννα Ζούρου με 8, ενώ η Δέσποινα Αϊβατζίδου των 1.000 σταυρών στις δημοτικές εκλογές βρέθηκε εκτός των δύο πρώτων με μόλις 7 σταυρούς.

..

Οι “κακές γλώσσες” λένε ότι πρόκειται για συνειδητό ψαλίδισμα των δύο πρώτων του ψηφοδελτίου. Κατά το γνωστό, ο ηγεμών κόβει τα κεφάλια που προεξέχουν.

..

Οι “καλές γλώσσες” λένε ότι είναι τυχαίο και αντικατοπτρίζει τους συσχετισμούς εντός της δημοτικής ομάδας του Νίκου Μπάμπαλου