«Καυτό» καλοκαίρι με ράλι τιμών και… εξοπλισμών

Γράφει ο Δημήτρης Τσεκούρας

Πολύ «καυτό» και το φετινό καλοκαίρι για τα νοικοκυριά. Από τη μία ο καύσωνας που έκανε την εμφάνιση του τις πρώτες μέρες του Ιούνη και από την άλλη οι ξαφνικές αυξήσεις στα «πράσινα» τιμολόγια του ρεύματος. Αυξήσεις μεταξύ 11,6% και 66,84% περιλαμβάνουν τα τιμολόγια αυτού του μήνα, μετά την άνοδο της χονδρεμπορικής τιμής, που αυξημένη κατά 32,63%τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο.

Με… μέτρο λοιπόν η χρήση του κλιματιστικού. Έχουν μάθει άλλωστε οι πολίτες τόσα χρόνια λιτότητας. Λιτότητα βέβαια για μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, πυροσβεστική και τις κοινωνικές ανάγκες. Στον αντίποδα, για νέες αγορές εξοπλιστικών ετοιμάζεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέπτεται τη Γαλλία την Πέμπτη, εξετάζει τη δυνατότητα απόκτησης άλλης μίας φρεγάτας και έξι νέων Rafale. «Θα θέλαμε να τα κάνουμε 30», είπε χαρακτηριστικά πριν από μερικές μέρες σε συνέντευξη.

80 χρόνια από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία η Ευρώπη έχει εισέλθει για τα καλά σε ένα ράλι εξοπλισμών, με δύο μεγάλα πολεμικά μέτωπα να είναι σε εξέλιξη και τις ανθρώπινες ζωές, που χάνονται καθημερινά, να περνούν σε δεύτερη μοίρα.