Ευρωεκλογές: Τα τμήματα του Βορείου Τομέα – Μάθε πού ψηφίζεις

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών τα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, έχοντας ενσωματώσει όλες τις αλλαγές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα εκλογικά τμήματα του Βορείου Τομέα Αθηνών.

..

Ευρωεκλογές: Μάθε το εκλογικό τμήμα που ψηφίζεις

Παράλληλα οι πολίτες μπορούν μέσω της πλατφόρμας «Μάθε πού ψηφίζεις» (https://mpp.ypes.gov.gr/#/) να μάθουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Αρκεί να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμό τους, το πατρώνυμο και την ημερομηνία γέννησής τους για να μάθουν το εκλογικό τους τμήμα. Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 08:00 μέχρι 20:00.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.

..

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών, άρα οι γεννηθέντες ως τις 31/12/2007) είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

..

Για να ψηφίσετε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο, τα οποία θα ελεγχθούν. Η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων μπορεί να γίνει και με τη χρήση της εφαρμογής ψηφιακής ταυτότητας.