ΚΚΕ: Σύσκεψη για την οργάνωση της εκλογικής μάχης στο Χολαργό – Παπάγο

Από τις Κ.Ο. Χολαργού- Παπάγου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σύσκεψη με φίλους του Κόμματος, με τους οποίους τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν μαζί την εκλογική μάχη, πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις Χολαργού- Παπάγου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το απόγευμα της Παρασκευής 26/5 στο Δημαρχείο Χολαργού, με ομιλήτρια την Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα.

Η Β. Πλατανιά στην ομιλία της τόνισε ότι το θετικό βήμα που έγινε στις εκλογές της 21ης Μάϊου μας γεμίζει με πείσμα και αισιοδοξία. Κάλεσε όσους έφτασαν ένα βήμα πριν ψηφίσουν το ΚΚΕ να το κάνουν τώρα πιο θαρρετά, να ξεπεράσουν τα ψεύτικα διλήμματα και να στηρίξουν το μόνο κόμμα που μπορεί να ασκήσει γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ η οποία θα εφαρμόσει το αντιλαϊκό της πρόγραμμα με τη συναίνεση και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όποιων άλλων.  

Κριτήριο ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου πρέπει να είναι η ίδια η ζωή μας, τόνισε. Ο λαός έχει εμπειρία, το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που μέσα στη Βουλή αλλά και έξω, στους λαϊκούς αγώνες πάλεψε στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων, έφερε εμπόδια και καθυστερήσεις στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Η Εαρινή Έκθεση της Κομισιόν είναι άκρως αποκαλυπτική για όσα έρχονται, καθήλωση μισθών για την επίτευξη στόχου δημοσιονομικής σταθερότητας, νέοι «κόφτες» στην Υγεία και παραπέρα εμπορευματοποίησή της, περικοπές και ένταση της φοροληστείας ιδιαίτερα σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, πογκρόμ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπου μόνο για το 2023 υπολογίζονται στις 700.000, και εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας. Αυτή είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει η ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ενάντια στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που συγκρούεται με το σύστημα, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα συνεχίσει να παλεύει καθημερινά ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών νόμων στους χώρους δουλειάς, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στην νέα αντιλαϊκή επίθεση που θα ξεδιπλωθεί, στο πλευρό πάντα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών, της νεολαίας. Το πραγματικό κριτήριο ψήφου αυτών των εκλογών είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, της μοναδικής  δύναμης εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη νέα κυβέρνηση και στα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της.  

Πρόγραμμα Χολαργός – Παπάγος

Δευτέρα 29/5

6:30 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Χολαργού, με επικεφαλής τον Γιώργο Ρεμούνδο, μέλος της ΤΕ Βόρειου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Παπάγου- Χολαργού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

9:30 π.μ. περιοδεία επαγγελματίες στα μαγαζιά Καμαράτου- Φανερωμένης στο Χολαργό, με επικεφαλής τον Αντώνη Ρεκλείτη, δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

12:00 μ.μ. περιοδεία στη Λαϊκή αγορά του Χολαργού με επικεφαλής τον Μάκη Μακρή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

7.00 μ.μ. περιοδεία στην Πλ. Κύπρου, με επικεφαλής τον Γιώργο Ρεμούνδο, μέλος της ΤΕ Βόρειου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Παπάγου- Χολαργού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Τρίτη 30/5

9:30 π.μ. περιοδεία στα μαγαζιά της 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό, με επικεφαλής τη Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια βουλευτή στο Βόρειο Τομέα, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

Τετάρτη 31/5

9:30 π.μ. περιοδεία στο ΚΑΠΗ και τα Δημοτικά Ιατρεία του Χολαργού με επικεφαλής τον Γιώργο Ρεμούνδο, μέλος της ΤΕ Βόρειου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Παπάγου- Χολαργού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.  

8 μ.μ. σύσκεψη στο μεζεδοπωλείο “Το εικοσιπενταράκι του Πρίαμου”, στην πλατεία Κύπρου (Ψαρών 29), στο Χολαργό με ομιλήτρια την Αφροδίτη Κτενά, βουλευτή του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα και εκ νέου υποψήφια

Πέμπτη 1/6

9:30 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Παπάγου, με επικεφαλής τον Αντώνη Ρεκλείτη, δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

11:30 π.μ. περιοδεία στη Λαϊκή αγορά του Παπάγου, με επικεφαλής τον Αντώνη Ρεκλείτη, δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”

Παρασκευή 2/6

8:30 π.μ. περιοδεία στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) και στο ΚΕΠ, με επικεφαλής τον Αντώνη Ρεκλείτη, δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”