Κ. Κουτρούλης: Εκμεταλλεύτηκαν πολιτικούς φορείς

Κυριάκος Κουτρούλης

“Χοντραίνει” η αντιπαράθεση στο χώρο του πρώην Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου, αφού στην ανακοίνωση της Ε. Τζίβα απαντά με αιχμηρό κείμενο ο Κυριάκος Κουτρούλης.

Η διαφαινόμενη ένταξη της Ε. Τζίβα στο ψηφοδέλτιο Μπάμπαλου και η απόπειρα να συνδεθεί αυτό με το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής γέννησε σφοδρές αντιδράσεις.

..

Από τα ως σήμερα γεγονότα καταγράφεται μια μαζική στήριξη των μελών και υποστηρικτών του Δικτύου Πολιτών στην Πνοή Συνεργασίας με υποψήφιο τον Κυριάκο Κουτρούλη, ενώ από την άλλη μεριά τη σχετική ανακοίνωση υπέγραψαν μόνο 3 άτομα.

..

Η ανακοίνωση Κουτρούλη:

..

Η «ΠΝΟΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» είναι μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, που προέκυψε από τις ανάγκες της εποχής για ευρεία συσπείρωση δυνάμεων, με σκοπό να φέρει νέα πνοή στα δημοτικά πράγματα, χωρίς τα βαρίδια ενός παγιωμένου κατεστημένου. Στόχος της είναι η υλοποίηση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, που θα αποτελέσει αντικείμενο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στο Ηράκλειο.

..

Η δημιουργία της παράταξης ήταν αποτέλεσμα φανερών διεργασιών που κατέληξαν σε προγραμματικές συγκλίσεις, όπως εξάλλου έχει ανακοινωθεί δημόσια. Δεν ήταν αποτέλεσμα ούτε παζαριών, ούτε κρυφών συναντήσεων, ούτε κρυφών συμφωνιών, όπως συμβαίνει με άλλους χώρους που η συμπόρευση κάποιων έχει προαναγγελθεί εδώ και δυο έτη, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ.

..

Σε καμία περίπτωση, η παράταξή μας δεν είχε πρόθεση ούτε να εμπλακεί στις παρασκηνιακές αυτές συμφωνίες, ούτε να σχολιάσει τη μεταπήδηση δημοτικών συμβούλων από παράταξη σε παράταξη, διότι έχουμε τη γνώμη ότι όλοι κρίνονται από το λαό ανάλογα με τις επιλογές τους κι έχουμε όλοι παρατηρήσει ότι οι επιλογές αυτές δεν γίνονται αποδεκτές από τους πολίτες.

..

Εμείς, ως παράταξη, λειτουργούμε πάντα στο φως και αισθανόμαστε υπερήφανοι για αυτό, όπως και για την έντιμη και μαχητική μας παρουσία δίπλα στους απλούς δημότες.

..

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί θορυβήθηκαν από τη συνεργασία αυτή, η οποία έχει τρεις κυρίαρχες αρχές.

..

1. Η «ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» είναι μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία χωρούν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες που βρίσκονται εντός του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού τόξου και μπορούν να έχουν τις ιδιαίτερες πολιτικές πεποιθήσεις τους. Στην παράταξη συστρατευόμαστε βάσει του δημοτικού μας προγράμματος που έχουμε από κοινού εκπονήσει.

2. Συνεργάζεται μόνο με κάθε είδους και μορφής έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που τηρούν την ελάχιστη δημοσιογραφική δεοντολογία, των οποίων οι συνεργάτες δεν είναι υπάλληλοι του Δήμου και των επιχειρήσεών του και είναι αντικειμενικοί.

3. Οι υποψήφιοί της είναι καταξιωμένοι πολίτες, οι οποίοι έχουν μόνο ως όραμα ένα καλύτερο Ηράκλειο και δεν περιμένουν κανένα αντάλλαγμα από τη συμμετοχή τους στην παράταξη.

..

Σαφώς, οι αρχές αυτές θορύβησαν πολλούς, οι οποίοι ανακοινώνουν υποψήφιους, συμβασιούχους του Δήμου, έχουν συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιους που κινούνται σε χώρους εκτός του δημοκρατικού –κοινοβουλευτικού τόξου και με τους οποίους συνεργάζονται ανερυθρίαστα οι δήθεν δημοκράτες, φοβούμενοι τη λαϊκή κατακραυγή.

..

Για αυτό χρησιμοποιούν αχυράνθρωπους οι οποίοι έχουν επιδοθεί, προσποιούμενοι τους δημοσιογράφους, σε μία άκριτη λασπολογία εναντίον της παράταξής μας και του επικεφαλής μας.

..

Η λασπολογία αυτή , που δεν μπορεί να μας αγγίξει, έχει ως στόχο να πλήξει ηθικά την τιμή και την υπόληψή μας, αλλά και να καλύψει τα πολιτικά ολισθήματα ανθρώπων που εκμεταλλεύτηκαν συλλογικούς φορείς ακόμα και κόμματα για να βρίσκονται μονίμως στην επικαιρότητα κάθε τέσσερα χρόνια που υπάρχει μια εκλογική διαδικασία.

..

Αυτούς θα τους κρίνει ο λαός όπως θα κρίνει κι εμάς.

..

Να γνωρίζουν όμως ότι η σιωπή είναι αξιοπρέπεια κι όχι αδυναμία και, όταν απαιτηθεί θα αμυνθούμε εντός των δημοκρατικών πλαισίων κι όχι ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

..

Από ότι φαίνεται το δάνειο για το κτήμα ΦΙΞ που ψηφίστηκε και από άλλους εκτός από τη παράταξη του Δημάρχου, δεν ήταν μια απλή υπόθεση.

..

Όσον αφορά την απόφαση του 2002 για δήθεν απόφαση λήψης δανείου για το κτήμα ΦΙΞ από το δημοτικό συμβούλιο, αναφέρουμε συνοπτικά τα εξής:

..

Η απόφαση αυτή αφορούσε μια καθιερωμένη ετήσια διαδικασία των δημοτικών συμβουλίων που λαμβανόταν για να υπάρχει ενεργό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνταν η αγορά κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων. Το 2002 η αντίστοιχη απόφαση ακυρώθηκε στην ουσία της , σε λίγες μέρες, αφότου ελήφθη νέα απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο να υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού αίτημα για απαλλοτρίωση του κτήματος ΦΙΞ στο πλαίσιο της πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

..

Τέλος, επισημαίνουμε ότι όπως έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα όπου και αν έχουμε εκτεθεί, τα μέλη της παράταξής μας διεξαγάγουν έναν έντιμο πολιτικό αγώνα και σε καμία περίπτωση δε θα ακολουθήσουμε το ολίσθημα αυτών που επέλεξαν την τοξικότητα στην πόλη μας για να κρύψουν τα δικά τους ολισθήματα και λάθη .

..

Εμείς ως παράταξη λειτουργούμε και θα λειτουργούμε πάντα στο φως , αισθανόμαστε περήφανοι γι΄αυτό, όπως και για την έντιμη και μαχητική παρουσία μας δίπλα στους απλούς δημότες.

H ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ