Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Φοιτητές κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Φωτιά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια παιδεία – 8 Μάρτη θα βουλιάξει η Αθήνα», αναγράφεται στο γιγαντοπανό των καταλήψεων των ΦΣ Αθήνας.

Δίπλα από το γιγαντοπανό βρίσκεται και η σημαία της Παλαιστίνης δείχνοντας τη διαρκή αλληλεγγύη των φοιτητών στον αγώνα των Παλαιστινίων

Με την κατάληψη της πρυτανείας οι φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν τον τόνο για την αυριανή πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαδήλωση αύριο, Παρασκευή (08/03), στις 12.00 στα Προπύλαια, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Σήμερα, Πέμπτη, σε λίγη ώρα καθηγητές του ΕΚΠΑ από κοινού με τους φοιτητές θα προχωρήσουν σε δράση προπαγάνδισης στα Προπύλαια. Αύριο, επίσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας καλούνται στάσεις εργασίας και απεργίες.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Μπροστά στη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και τα μέσα πάλης μας. Ήδη όπως έχει αποφασιστεί και στο δελτίο τύπου του συντονισμού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων, προχωράμε σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Πραγματοποιούμε δράσεις από κοινού με σωματεία εργαζομένων και φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας! Καλούμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, σωματεία εργαζομένων, μαθητές και όλο το λαό, να συμμετάσχει στις δράσεις της κατειλημμένης πρυτανείας, ώστε να συνενώσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας.

Εδώ και 9 εβδομάδες, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, στην Αθήνα αλλά και πανελλαδικά πραγματοποιούν μαζικές γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας στις σχολές και πορείες. Εν όψει της αυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι οργανώνουν την δεύτερη μεγάλη πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία, στην οποία για ακόμη μια φορά θα βουλιάξει η Αθήνα!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι όλο αυτό το διάστημα κινητοποιούμαστε ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την δημόσια και δωρεάν παιδεία, θα τσακίσει ακόμη περισσότερο την εργασιακή μας προοπτική και θα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς, αλλά αγωνιζόμαστε και συνολικά ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που επιχειρείται από την κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. Προσπαθούν να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της αγοράς. Δεν θα τους αφήσουμε!

Μπροστά στο πανεπιστήμιο των κερδών τους, εμείς διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό για όλο το λαό, που θα παράγει έρευνα και γνώση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.

Αγωνιζόμαστε για παιδεία και ζωή στο ύψος των αναγκών μας.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Πλαισιώνουμε τις δράσεις της κατειλημμένης πρυτανείας.

Όλοι/ες/α τώρα στην κατειλημμένη Πρυτανεία! Όλοι/ες/α στην αυριανή πανελλαδική πορεία!

Όλοι/ες/α στο δρόμο! Όλοι/ες/α στον αγώνα!