Απεργία στα σχολεία την Παρασκευή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και στα σχολεία ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΟΛΜΕ, ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις της ΔΟΕ.

Νέο συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Στάση εργασίας σε ιδιωτικό τομέα και σχολεία

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στη 13.00 στα Προπύλαια. Νωρίτερα καλούν και στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρας της γυναίκας στις 12.00 στην πλ. Κλαυθμώνος.

Με ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ αναφέρει:

«Στις 8 Μαρτίου ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει ξανά την ομόφωνη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο αυτό και προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ συμπληρωματικά στην στάση εργασίας (11πμ ως λήξη ωραρίου) που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που έχουν διοργανωθεί (Για την Αθήνα: στις 12.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος για τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και στις 13.00 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου)».