Η Σ. Ναϊσίδου στην ΕΚΦΡΑΣΗ: Με γεμίζει ευθύνη η στήριξη του κόσμου

Σοφία Ναισίδου σε γνωρίζουμε μέσα από την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό. Τολμώ να πω ότι είσαι μεγάλος μέρος της ιστορίας του Ομίλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας και κατ’ επέκταση του αθλητισμού στην Νέα Ιωνία. Τι είναι ο ΟΦΝΙ για σένα?

Ξέρετε οι δύσκολες ερωτήσεις είναι αυτές που απαιτούν και απλές απαντήσεις.
Και μου είναι δύσκολο να περιγράψω τι σημαίνει ο ΟΦΝΙ για μένα.

Είναι η πατρίδα μου, είναι το παιδί μου που το βλέπω να μεγαλώνει και που πάντα θα είμαι δίπλα του. Είναι με λίγα λόγια ένα μεγάλο κομμάτι μου, που μου έδωσε τις συντεταγμένες να υπάρχω τόσο σαν αθλήτρια, προπονήτρια, παράγοντας όσο και σαν άνθρωπος και ενεργός πολίτης στην Νέα Ιωνία.

Είσαι ένας άνθρωπος που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πάντα με αθλητική περιβολή και πάντα γεμάτη ενέργεια. Αν έκανες έναν απολογισμό από τα όσα έχεις κάνει τι πρόσημα θα είχε?

Είμαι ένας άνθρωπος που καθοδηγείται από το ένστικτο και το συναίσθημα.

Σε όλη μου την ζωή αγωνίζομαι, σε όλη μου την ζωή διεκδικώ. Αυτό σημαίνει ότι άλλες φορές νιώθω την χαρά της νίκης κι άλλες φορές την απογοήτευση.

Για μένα η νίκη είναι ένα μικρό παιδί που βρήκε τον δρόμο του αθλητισμού, αντί τον δρόμο της επικίνδυνης απραξίας.

Νιώθω ευτυχία όταν βρίσκομαι στις αγκαλιές των μαθητών/τριων και των αθλητών/τριων μου. Τους πήρα από τα πρώτα τους βήματα και τους βλέπω ανθισμένους ανθρώπους να ομορφαίνουν τον κόσμο και να γίνονται παράδειγμα και έμπνευση για τους άλλους.

Αυτό είναι το θετικό πρόσημο.

Το να μην έχουμε όμως αθλητικές υποδομές και ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή μας, παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας στον Δήμο είναι το αρνητικό πρόσημο που με απογοητεύει.

Δεν είναι μόνο ότι στον Όμιλο Φιλάθλων Νέας Ιωνίας κάνουμε πρωταθλητισμό και προπονούμαστε σε ένα κλειστό γυμναστήριο, παραμελημένο. Το δάπεδο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, με αποτέλεσμα πολύ συχνά οι αθλητές να τραυματίζονται σοβαρά με συνέπεια την αθλητική τους αδράνεια ή και την αθλητική τους καταστροφή, αφήνοντας τους συλλόγους εκτός, από την πικρή γεύση του τραυματισμού ενός παιδιού τους, να πρέπει να βρουν και λύση να αναπληρώσουν την απώλεια ενός αθλητή που μπορεί να στοιχήσει και τον στόχο μιας ολόκληρης χρονιάς της ομάδας.
Η οροφή έχει ρωγμές, με αποτέλεσμα να μπαίνουν τα νερά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπάρχει μόνωση, οι προπονήσεις το καλοκαίρι γίνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τον χειμώνα σε πολύ χαμηλές. Οι κερκίδες είναι ακατάλληλες να φιλοξενήσουν τους αγαπημένους φιλάθλους των ομάδων. Τα αποδυτήρια καθώς επίσης και το γυμναστήριο με τα βάρη είναι σε άθλια κατάσταση. Παραπέμπει η εικόνα του σε γήπεδο 50 χρόνων πριν.

Και δεν μιλάω για αγωνιστικό μόνο αθλητισμό, αναφέρομαι και στον αναπτυξιακό αθλητισμό για τα παιδιά που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους… Ο σεβασμός στα παιδιά (προσφέροντας τους άρτιες και ασφαλείς εγκαταστάσεις) είναι σε μια πόλη δείκτης πολιτισμού και υπευθυνότητας.

Το γήπεδα είναι σαν μία κυψέλη που γεννά και τρέφει την νεολαία του Δήμου μας.

Που τα παιδιά μας βρίσκουν έναν δρόμο που τους προτείνουμε.

Που η επόμενη γενιά πρέπει να επωαστεί με σύγχρονο και υγιή τρόπο μέσα στον αθλητισμό.

Διακρίνω μια ένταση και επιτρέψτε μου μια απογοήτευσή.

Αυτός είναι ο λόγος που ούσα δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Μανουρη αποφασίσατε να «κατεβείτε» και πάλι στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Σωστά. Ο λόγος που συντάσσομαι με τον Παναγιώτη Μανούρη είναι η απογοήτευση μου σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Δήμο μου.

Δεν θα αναφερθώ στην έλλειψη καλαισθησίας στους δρόμους, ούτε και στην μηδενική απορρόφηση κονδυλίων, είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα είτε ακόμη και από την Περιφέρεια Αττικής.

Δεν θα κάνω λόγο για την απαξίωση της ιστορικότητας της Νέας Ιωνίας. Ούτε θα μπω σε λεπτομέρειες των κακών οδοστρωμάτων ή της ελλιπής καθαριότητας στους δημοτικούς δρόμους.

Θα μιλήσω όμως για το ότι η νεολαία της Νέας Ιωνίας αξίζει κάτι περισσότερο σίγουρα.

  • Η βελτίωση των ήδη υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου σύγχρονων προδιαγραφών είναι κάτι εντελώς αναγκαίο. Όμως επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να βλέπω την μεγάλη εικόνα, θα μιλήσω και για την ανάγκη ύπαρξης δομών που αφορούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών μας, στην δημιουργία δημοτικών χώρων άθλησης για μικρούς και μεγάλους και όλους αυτούς που θέλουν να αθληθούν χωρίς αποκλεισμούς.

Για όλο τον προηγμένο κόσμο είναι το ζητούμενο η επένδυση στον αθλητισμό τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία.

Πόσα χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων υπάρχουν, πόσα τετραγωνικά ανά κάτοικο είναι οι ελεύθεροι προσβάσιμοι χώροι για αθλητισμό; Πόσα στεγασμένα γήπεδα υπάρχουν για να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες τα παιδιά;

  • Θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα η δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας που αφορούν στην εργαζόμενη μητέρα.
  • Επιμορφωτικά spots που θα προσελκύουν τον κόσμο και θα τον εντάσσουν στην τόσο σπουδαία ιστορία της Νέας Ιωνίας.
  • Δημιουργία Φεστιβάλ γευσιγνωσίας μικρασιατικής κουζίνας και εθίμων.

Ξέρετε μπορεί να υπήρξα αθλήτρια, πρωταθλήτρια και προπονήτρια, αλλά ποτέ δεν άφησα να ξεθωριάσει αυτό που με οδήγησε μέχρι εδώ.

Την αγάπη μου για τον συνάνθρωπο και το ενδιαφέρον μου για την βελτίωση της ζωής του διπλανού μου.

Είμαι γεμάτη δύναμη, ενέργεια αλλά και γνώση να τα καταφέρω.

Ο κόσμος του Δήμου μας στις προηγούμενες εκλογές σας ψήφισε και μάλιστα με πολύ ενθουσιασμό.

Ο κόσμος της Νέας Ιωνίας ξέρει να «διαβάζει» τόσο την πρόθεση όσο και την δυνατότητα.

Ξέρει ότι για αυτούς είμαι η Σοφία της αγκαλιάς, της παρότρυνσης, της επιτυχίας, της ανθρωπιάς, ξέρει επίσης ότι είμαι και η Ναισίδου της διεκδίκησης και του οράματος.

Με ξέρει λοιπόν σαν οικογένεια του αλλά και σαν έναν άνθρωπο που ξέρω να διεκδικώ.

Ναι ελπίζω και θα ήθελα πολύ να το ξανακάνει λοιπόν.

Με γεμίζει δύναμη η αγάπη του αλλά και ευθύνη να καταφέρω και από αυτό το μετερίζι, της Δημοτικής Συμβούλου, να αγωνιστώ και εκτός γηπέδων, για αυτά που δικαιούται κάθε δημότης της πόλης μας.

Από την ΕΚΦΡΑΣΗ που κυκλοφορεί (02/10).