Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στηρίζει την απεργία των καλλιτεχνών

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το ΠΔ 85 που εξισώνει τα πτυχία τους με τα απολυτήρια Λυκείου – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.), των καλλιτεχνικών σωματείων, των σπουδαστών-τριών των ανωτέρων καλλιτεχνικών σχολών, των μαθητών-τριών και καθηγητών-τριών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων που αγωνίζονται με κύρια αιτήματα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η επιμονή της στο απαράδεκτο και άστοχο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές και το επάγγελμα, έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου, που εκφράζεται, το τελευταίο διάστημα, με κινητοποιήσεις και δράσεις για την ενημέρωση της κοινωνίας. Πρόκειται για μία αδικία που συντελείται με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου.     

 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαρίσταται και καλύπτει συνδικαλιστικά το προσωπικό που απασχολείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε καλλιτεχνική ειδικότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) για την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 και ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, όπως και στην μεγάλη πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έχει προγραμματισθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Συντάγματος.