Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα εγκαίνια του 3ου ΓΕΛ Ν.Φιλαδέλφειας

|||

|||

          Από τη Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Τα εγκαίνια του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας σηματοδοτούν αισιόδοξη και ελπιδοφόρα εξέλιξη για τη σχολική κοινότητα.

 

         Ελπίζουμε και στην άμεση κατάληξη, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα και όσες ακόμα παρεμβάσεις χρειάζονται (δίκτυα, κανονική παροχή ύδρευσης, βελτίωση προβασιμότητας ΑΜΕΑ, διαμορφώσεις στους αύλειους και περιβάλλοντες χώρους κα) ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό και ασφαλές. Να αποπερατωθεί γρήγορα και το 3ο Γυμνάσιο.

 

         Η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου αποτελεί κατάκτηση και δικαίωση των επίμονων αγώνων δεκαετιών των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των κατοίκων της περιοχής.

 

       Δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την διαιώνιση της γενικότερης άσχημης κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια σχολικά κτήρια του Δήμου μας, ούτε να ξεπλύνει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. 

 

       Μια ματιά λίγα μέτρα πιο κάτω από τον χώρο των εγκαινίων, στο 1ο ΕΠΑΛ που παραμένει άστεγο για 3η σχολική χρονιά, αλλά και γενικότερα στα σχολεία του Δήμου μας αρκεί.

 

      Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, και των προκατόχων της επί ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Οι σημερινές δηλώσεις της κυρίας Κεραμέως μας θύμισαν τις αντίστοιχες της υφυπουργού παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Τζούφη στα εγκαίνια του 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας “Σπαθάρη”. Για 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών πανηγύρισε η πρώτη, για 15.000 διορισμούς μας είχε μιλήσει η δεύτερη. Κατά χιλιάδες λοιπόν οι διορισμοί εκπαιδευτικών από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για ποιον “ανεξήγητο” λόγο τα  κενά καλά κρατούν.

 

       Η κ. Κεραμέως της ΝΔ, ακριβώς όπως  και η κ. Τζούφη του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε ως “καινοτομίες” αντιλαϊκές συνταγές που συνάντησαν μαζική αγωνιστική αντίδραση από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

 

       Η υπουργός της ΝΔ το 2022 όπως και η υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ το 2019  δεν μας εξήγησαν γιατί οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν µειωθεί κατά 1,8 δισ. ευρώ τα τελευταία 11 χρόνια, γιατί η δαπάνη των κρατικών κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη έχει περικοπεί κατά 70%, γιατί οι γονείς πληρώνουν από την τσέπη τους 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο για την “δωρεάν” παιδεία.

 

       Ο αγώνας για την στέγαση των σχολείων σε ασφαλή και σύγχρονα κτίρια πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί γιατί οι ανάγκες και τα κενά στην περιοχή μας είναι τεράστιες. 

 

       Το 3ο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα εάν οι γονείς δεν είχαν οι ίδιοι ξεθάψει την άδεια από τα συρτάρια και δεν είχαν κάνει δική τους υπόθεση τον αγώνα για την υλοποίηση του έργου. Προσφέρει από αυτή την άποψη πολύτιμη πείρα που πρέπει να αξιοποιηθεί γενικότερα.

 

       Επιβεβαιώνει ότι δεν χωρά καμία αναμονή, καμία εμπιστοσύνη στους διάφορους κυβερνητικούς “σωτήρες”. Η διέξοδος  βρίσκεται στη λαϊκή οργάνωση και δράση ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι όπως πρέπει και όχι όπως να ‘ναι, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού και της νεολαίας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νίκος Σερετάκης

Γιάννης Ζαχαριάδης

Δανάη Γκούμα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *