Η Λαϊκή Ενότητα για τις φασιστικές επιθέσεις στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά ΒΔ Προαστείων για τις συνεχιζόμενες εμφανίσεις/επιθέσεις/τραμπουκισμούς από φασιστικές ομάδες στο Ηράκλειο Αττικής

..

Πυκνώνουν οι καταγγελίες για δράση φασιστικών συμμοριών στο Ηράκλειο το τελευταίο διάστημα. Ομάδες οπλισμένες με αλυσίδες μπουκάλια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, περιφέρεται στην πόλη, τραμπουκίζουν μεμονωμένους νέους και επιτίθενται, όπου τους το επιτρέπει ο συσχετισμός .

..

Το Ηράκλειο έχει γίνει το επίκεντρο της δράσης των φασιστικών συμμοριών προ πολλών ετών, με την ανοχή των αρμόδιων αρχών.

..

Δεν χωράει καμία δικαιολογία, όταν σε κεντρικά σημεία της πόλης και κυρίως στην κεντρική πλατεία, υπάρχει ένα καθεστώς τρομοκρατίας από παρακρατικές ομάδες του υποκόσμου που υποδύονται κάποιον “πολιτικό οργανισμό” κάνοντας τους “ιδεολόγους”.

..

Καλούμε το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τις συλλογικότητες και τους φορείς να υψώσουν τείχος απέναντι στους συμμορίτες και τις πρακτικές τους.

..

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν ότι απαιτείται ώστε οι δημόσιοι χώροι του Ηρακλείου να πάψουν να λειτουργούν ως εστίες τρομοκρατίας και τραμπουκισμού, ώστε να απομακρυνθούν οριστικά οι τραμπούκοι από την πόλη.

..

Φυσικά γνωρίζουμε καλά ότι το φασισμό και τις συμμορίες του μπορεί να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μόνο ο λαός και οι οργανώσεις του, απομονώνοντάς τους και ξεσκεπάζοντας το ρόλο του, το ρόλο δηλαδή του μπράβου των αφεντικών.