“Πρώτα έκλεισε το φαρμακείο, τώρα…το εγκαινιάζει” λέει η Λαϊκή Ενότητα για τον Άδ. Γεωργιάδη!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τ.Ο. Νέας Ιωνίας – Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου – Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς σχετικά με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Ν. Ιωνία. “Πρώτα έκλεισε το φαρμακείο, τώρα…το εγκαινιάζει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης”, τονίζει στην ανακοίνωση της η ΛΑ.Ε. – Α.Α.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Τ.Ο. Νέας Ιωνίας – Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου – Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

Αποκαλυπτική της διάλυσης που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση της ΝΔ τη δημόσια υγεία είναι η ενέργεια του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη να “εγκαινιάσει” το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία, το οποίο λειτουργεί επί σειρά ετών κι έκλεισε επί υπουργίας του!

Το φαρμακείο έκλεισε στις 24 Ιανουαρίου 2024, με υπουργό τον κ. Γεωργιάδη και ξανάνοιξε στις 15 Μαϊου 2024 μετά τη μεγάλη πίεση σωματείων, φορέων και δημοτικών συμβουλίων της περιοχής.

Είναι λογικό η κυβέρνηση της κατεδάφισης της δημόσιας υγείας, της εισόδου ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων να αναζητά κάτι ως αντίβαρο.

Το ότι “εγκαινιάζουν” αυτό που οι ίδιοι έκλεισαν και ξανάνοιξαν μετά την κατακραυγή είναι αποκαλυπτικό της πολιτικής τους.

Είναι, δε, τόσο αδίστακτοι που είναι ικανοί να κλείσουν και το “Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο” – Αγία Όλγα, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να το ξαναεγκαινιάσουν

Η Ενωτική Πρωτοβουλία – ΜεΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά αγωνίζεται και διεκδικεί δημόσια υγεία δωρεάν, προσβάσιμη σε όλους, με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με γιατρούς με αποκλειστική απασχόληση στο δημόσιο νοσοκομείο και όχι παρόχους ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Το εφιαλτικό, ακραία νεοφιλελεύθερο, όραμα της κυβέρνησης είναι η διάλυση του ΕΣΥ, και το άνοιγμα της «πίτας» των υπηρεσιών υγείας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις – γνωστών κολοσσών και ο κ. Γεωργιάδης πρωτοστατεί στην υλοποίησή του. Δεν θα ζήσουμε σε μια χώρα που θα έχει άμεση και πλήρη περίθαλψη μόνο όποιος-α έχει τα χρήματα να την πληρώσει.

Να χτίσουμε τείχος προστασίας στο ΕΣΥ και της δωρεάν πρόσβασης στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη! Αυτό μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να το διασφαλίσει.