Γυρίσαμε σελίδα και δεν θέλουμε χατίρια αλλά όσα δικαιούμαστε

“Θέλουμε όσα δικαιούμαστε” είναι η ουσία του άρθρου του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη, που δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά

..

Η  Νέα Ιωνία είναι ένας από τους πιο μεγάλους δήμους – σε έκταση και πληθυσμό – στο  λεκανοπέδιο. Είναι όμως και στους μεγάλους «ξεχασμένους» από την κεντρική εξουσία. Μας «ξεχνούν» την ώρα των  έργων, δεν μας «βλέπουν» όταν διανέμονται τα κονδύλια  και γενικά «υποτιμάται» το να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Έτσι ήταν μέχρι τώρα. Εμείς γυρίσαμε σελίδα και δεν  θέλουμε χατίρια. Θέλουμε  όλα όσα δικαιούμαστε.

..

 Χρειαζόμαστε κονδύλια για την υλοποίηση  όσων έχει ανάγκη ο τόπος μας τον οποίο αγαπάμε και θέλουμε να αναπτυχθεί.  Και επειδή τον αγαπάμε και μας ενδιαφέρει  έχουμε μελετήσει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα τον αφορούν  και  έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Γι’ αυτό εξάλλου μας  ανέθεσαν οι δημότες  την ευθύνη να διοικήσουμε. Γι αυτά τα θέματα έχουμε ενημερώσει αναλυτικά όλες τις αρμόδιες αρχές.

..

Δεν παραγνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα σωστά στο παρελθόν και ότι υπάρχει μερίδιο ευθύνης στους προηγούμενους διοικούντες .  Η απελθούσα  δημοτική αρχή έκανε ότι περνούσε από το χέρι της  για  να χαθούν  χρόνος και χρήματα. Αδιαφόρησε  για την υλοποίηση ήδη δρομολογημένων έργων όπως το δημοτικό γκαράζ, η ανάπλαση του κέντρου της πόλης, η κρίσιμη πεζογέφυρα της Αλ. Παναγούλη που είναι θέμα ασφάλειας των διερχομένων αλλά και τα αντιπλημμυρικά έργα στον Περισσό που θα θωρακίσουν την περιοχή άπαξ δια παντός. Μιλάμε για έργα υποδομής που θα χρειαστεί ουσιαστικά να ξεκινήσουμε πάλι την διαδικασία  από την αρχή για την υλοποίηση τους.

..

Η εποχή που η Νέα Ιωνία ήταν μία περιοχή «β κατηγορίας» έχει περάσει. Είμαστε έτοιμοι για  να διεκδικήσουμε τη θέση που μας ανήκει γιατί θέλουμε να έχουμε δημότες οι οποίοι θα ζουν σε μία βιώσιμη, σύγχρονη πόλη και για την οποία θα είναι  περήφανοι.

Δεν μένουμε στα λόγια.  Έχουμε όραμα και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα   που θα αλλάξει τις συνθήκες ζωής των πολιτών άμεσα από  αναπλάσεις πλατειών, δημιουργία  κοινόχρηστων χώρων , ασφαλή πεζοδρόμια, παιδικές χαρές και σχολεία με ταυτόχρονη ανάπτυξη μιας πολύπλευρης κοινωνικής , πολιτιστικής και αθλητικής πολιτικής.

Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Ας μας ακούσουν λοιπόν οι αρμόδιοι και ας σταθούν στο πλάι μας.

Και να είναι σίγουροι ότι και αυτοί  θα είναι περήφανοί που συνεργάστηκαν μαζί μας βλέποντας τα αποτελέσματα των αποφάσεων τους.