Για «παρωδία» μιλάει η Ένωση Γονέων Ηρακλείου

Την «ενημέρωση – παρωδία» της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει η Ένωση Γονέων μετά από τα απανωτά ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολείων αλλά και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που απαιτούνται.

Η πεσμένη ψευοδοροφή σε δημοτικό σχολείο στον Βαρνάβα Αττικής

Με αφορμή την κατάρρευση ψευδοροφής σχολικής αίθουσας σε σχολείο στον Βαρνάβα η Ένωση ζητά ξανά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό των εργασιών στα σχολεία αλλά και για την ασφάλεια των κτιριών στα οποία είναι σε εξέλιξη εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης.

Υπενθυμίζει ακόμα τα περιστατικά πτώσης σοβάδων στο 6ο και το 1ο Δημοτικό, καθώς και την κατάρρευση του παραθύρου στο 1ο Γυμνάσιο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Η Ένωση Γονέων Ηρακλείου Αττικής αναφέρει αναλυτικά:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
με αφορμή την κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο στον Βαρνάβα, την ανακοίνωση που
εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την αγωνία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα θέλαμε για άλλη μια φορά να επιστήσουμε την προσοχή για την αντιμετώπιση των
ζητημάτων σχολικής στέγης στο Δήμο μας
και ζητάμε εκ νέου από κάθε αρμόδιο να μας
γνωστοποιήσει τα εξής:

  1. Το είδος και τον προγραμματισμό των εργασιών ανά σχολεία και αν για αυτές είναι ενήμερος ο Διευθυντής/ντρια της εκάστοτε σχολικής μονάδας και ο αντίστοιχος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
  2. Την καλή και ασφαλή κατάσταση λειτουργίας σε σχολεία που έχει γίνει προσφάτως ή είναι εν εξελίξει η ενεργειακή αναβάθμιση τους, αποκλείοντας παράλληλα φαινόμενα τύπου ΒΑΡΝΑΒΑ. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως στο σχολείο του Βαρνάβα κατέρρευσε η οροφή της Έκτης τάξης μετά από εργασίαες που είχαν γίνει μέσω του ενεργειακού προγράμματος που είχε ενταχθεί το κτίριο!
Φωτογραφία από το 6ο Δημοτικό

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ το πέσιμο σοβάδων και παραθύρων που είχαμε στο Δήμο μας! Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το πέσιμο σοβάδων στο 6ο Δημοτικό στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και πέσιμο παραθύρων στο 1ο Γυμνάσιο που αποτελεί «εμβληματικό» έργο ενεργειακής αναβάθμισης!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ θεσμικά, άμεση – επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή και τις
σχολικές επιτροπές και όχι ενημέρωση – παρωδία μέσω ενός newsletter απαξιώνοντας
επιδεικτικά
την προσπάθειά μας να καταγράψουμε τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου μας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ότι οι απαντήσεις που λάβαμε προφορικώς στο από 31/07/2023 Δημοτικό
Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ότι «τα σχολεία διαθέτουν τόσο πιστοποιητικά
καταλληλόλητας όσο και πιστοποιητικά πυρασφάλειας» να μην είναι κενό γράμμα!

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Μαθητών διεκδικούμε το αυτονόητο: ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ για τα παιδιά μας.