Γεμάτο «προσανάμματα» το Πόρτο Ράφτη

«Καμπανάκι» θα πρέπει να χτυπήσουν στις αρχές οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν πολίτες στο Πόρτο Ράφτη. Μεγάλες ποσότητες καύσιμης ύλης από κλαδιά, ξερά χόρτα και σκουπίδια έχουν συσσωρευθεί σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Πηγή: facebook – Βίκη Βλάχου

Γράφει ο Δημήτρης Τσεκούρας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολιτών, οι στοίβες από τα κλαδιά και τα ξερά χόρτα έχουν συσσωρευθεί σε διάφορα σημεία μετά από καθαρισμούς οικοπέδων. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μεγάλη δυσκολία υπάρχει στην αποκομμιδή και την απομάκρυνση όλων αυτών από τα συνεργεία του Δήμου.

Βίντεο αναγνώστριας της Έκφρασης

Στην εξίσωση προστίθενται και μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που δυσχεραίνουν την κατάσταση. Εν μέσω καύσωνα φυσικά κάνουν και την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Πηγή: facebook – Ζωή Γιαννάκη

«Θα πρέπει να γίνουμε ένα δεύτερο “Μάτι”;»

Εύλογα οι κάτοικοι αντιδρούν και εκφράζουν την ανησυχία τους δημόσια με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολίτης καταγγέλλει πως η κατάσταση είναι έτσι από τον Απρίλιο. «Από τότε μέχρι σήμερα καμία αποκομιδή και οι στιβες με τα κλαδέματα συνεχώς αυξάνονται. Το δάσος ακριβώς από πανω», αναφέρει.

Πηγή: facebook – Litsa Spyratou

Διερωτάται επίσης: «Ακούει κανείς από τους αρμόδιους καθαριότητας στο δήμο Μαρκοπούλου με τα ακριβότερα τέλη; Θα πρέπει να γίνουμε ένα δεύτερο “Μάτι” και να αναζητάμε τους υπεύθυνους;».

Πηγή: facebook – Βίκη Βλάχου

Σε «κατάσταση συναγερμού» για πυρκαγιά

Την ίδια στιγμή, σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου, η Αττική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) για κίνδυνο πυρκαγιάς. Παράλληλα έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κατά την διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2024. Η απαγόρευση αφορά τις ημέρες με κατηγορία κινδύνου 3, 4 και 5.