Γ. Τζέλης: Ποιος τελικά διοικεί αυτό τον Δήμο;

Το σοβαρό θεσμικό ζήτημα που έχει προκύψει στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αναδεικνύει και ο Γιάννης Τζέλης. Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου η οποία αναφέρεται σε έναν πρώην Δήμαρχο και έναν συγγενή του Δημάρχου αποτελεί τη θρυαλλίδα εξελίξεων και θέτει ακόμα και τυπικά ζητήματα στη λειτουργία του Δήμου.

Η ανακοίνωση της παράταξης Τζέλη:

Μια ημέρα που παγκοσμίως αποτελεί πυξίδα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και εκπέμπει μηνύματα και συμβολισμούς ως απόρροια θυσιών και αγώνων διαχρονικά, οι διοικούντες του Δήμου μας επιλέγουν να την τιμήσουν επί του πεδίου διαφορετικά.

..

Πως διαφορετικά; Με φραστικές επιθέσεις, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και εμπλοκή εξωθεσμικών ”παραγόντων” στην εργασία τους, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου. Πρακτικές οι οποίες συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο τιμή δεν περικλείει όχι μόνο για την Δημοτική Αρχή αλλά για ολόκληρη την πόλη.

..

Η <<Κοινωνίας Βήμα>> από τις πρώτες μέρες έχει αναδείξει και στηλιτεύσει το έλλειμμα δημοκρατίας και τα στοιχεία του αυταρχισμού και της αλαζονείας ως χαρακτηριστικά της νέας Διοίκησης. Με την 4η αυτή καταγγελία του σωματείου (σε μόλις 4 μήνες!) για εργασιακά ζητήματα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη αρνητικό επίτευγμα της διοίκησης με επίδραση μάλιστα σε έναν τόσο νευραλγικό και σημαντικό κλάδο όπως είναι το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου.

..

Είναι αταλάντευτη η θέση μας ότι κάθε μορφή συμπεριφοράς που έχει ως αποτέλεσμα την παραβίαση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και τη δημιουργία εκφοβιστικού ή ταπεινωτικού κλίματος είναι καταδικαστέα και μη αποδεκτή από όπου κι αν προέρχεται.

..

Το φαινόμενο της ενασχόλησης ”μη εκλεγμένων και αυλικών” με το διοικητικό έργο του Δήμου είναι πλέον κοινό μυστικό στην πόλη. Δεν παύει όμως να συνιστά, αφενός θεσμική εκτροπή και απαξίωση του ρόλου των εκλεγμένων και αφετέρου προσβολή στην δημοκρατία και αλλοίωση της εντολής των δημοτών.

Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι ένα: ποιος τελικά διοικεί αυτό τον Δήμο;

Καλώ τον Δήμαρχο να διασφαλίσει, την θεσμική ομαλότητα στην λειτουργία του Δήμου, την αξιοπρέπεια και τον απαιτούμενο σεβασμό στους εργαζομένους και το προσωπικό του Δήμου, την αποτροπή ύπαρξης τέτοιων ή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Γιάννης Τζέλης

Επικεφαλής ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ