Γ. Σταθόπουλος: Εκτός Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου η θεατρική ομάδα

«Δεν ξεκίνησε καλά στον Πολιτισμό, η δημοτική αρχή Μυλωνάκη», τονίζει ο πρώην Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος, με αφορμή την απόφαση περί μη συμμετοχής της θεατρικής ομάδας του Δήμου στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου των Δήμων της Αττικής.

Συγκεκριμένα η παράταξη «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» αναφέρει αναλυτικά:

Μετά 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας η θεατρική ομάδα του Δήμου μας δεν θα συμμετάσχει φέτος στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου των Δήμων της Αττικής, φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε ex officio λόγω της ποιότητας της!

Έτσι αποφάσισε, με δικαιολογία το κόστος, η Δημοτική αρχή Μυλωνάκη.

Η ομάδα Θεάτρου, με πολλούς Αγιοπαρασκευιώτες στην σύνθεση της, και με διδασκαλία του κ. Δεγαΐτη έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο πρόβες για δυο έργα.

Στα πολλά χρόνια που λειτουργεί έχει παρουσιάσει 37 έργα σε 815 παραστάσεις με χιλιάδες θεατές και με συμμετοχή 300 περίπου ερασιτεχνών ηθοποιών, έχει δε, βραβευθεί 33 φορές σε φεστιβάλ Θεάτρου.

Το επιχείρημα ότι η συμμετοχή στο φεστιβάλ έχει μεγάλο κόστος δεν είναι αληθές, οι δε παραστάσεις των θεατρικών ομάδων των Δήμων είχαν κάθε καλοκαίρι μεγάλη συμμετοχή κοινού στην πόλη μας.

Σημειώνουμε, επίσης, ότι μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, από πολλές πλευρές, θα παραμείνει στη θέση του υπεύθυνου της Θεατρικής ομάδας, μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο πανελλήνιας αναγνώρισης Σκηνοθέτης Γιάννης Δεγαΐτης, του οποίου την σύμβαση είχαν αποφασίσει να λύσουν.

Η Δημοτική αρχή Μυλωνάκη, σε συνδυασμό και με αλλά συμβάντα π.χ. την μέχρι σήμερα «εγκατάλειψη» της Βιβλιοθήκης «Αλέκος Κοντόπουλος», δεν ξεκίνησε καλά στον Πολιτισμό.