Γ. Οικονόμου για δημαρχείο: Τα λάθη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

Για λάθη και «σκανδαλώδη αμέλεια» κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ο Γιώργος Οικονόμου με αφορμή τις εξελίξεις για το νέο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής. «Αντί να ζητήσει συγνώμη προέβη σε απολογία-παραλήρημα», λέει ο επικεφαλής της «Νέα Αρχή».

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Οικονόμου σημειώνει:

Κατανοούμε την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κύριος Ζορμπάς μετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και τον διαχειριστικό έλεγχο που προαναγγέλθηκε για να αποδοθούν ευθύνες σε πρόσωπα για την δυσμενή εξέλιξη του Νέου Δημαρχείου. Όμως αντί να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη και να αναγνωρίσει τα λάθη του, που δυστυχώς τα πληρώνει η πόλη, με χθεσινή του δήλωση στο τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησε κατά την προσφιλή του τακτική να στρέψει τις ευθύνες μόνο στους άλλους.

Με παραλήρημα κατηγοριών και εκφράσεις υβριστικές τις οποίες πριν από λίγες μέρες τις ξεστόμισε και σε τηλεοπτική εκπομπή, προσποιήθηκε το θύμα “γκεμπελικής προπαγάνδας” και κακής ενημέρωσης του Περιφερειάρχη Αττικής!!! Δυστυχώς γι’ αυτόν τα ντοκουμέντα τον διαψεύδουν. Μέχρι και αυτά όμως προσπάθησε να τα αναιρέσει με απίστευτες δικαιολογίες. Π.χ. ότι έστειλε την επιστολή για την ανάληψη από τον Δήμο της ευθύνης χρηματοδότησης της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του 1.413.000 κατόπιν προσυνεννόησης!

Γ. Οικονόμου για δημαρχείο: Τα λάθη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο

Αν όμως αυτά δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας του και φτηνές δικαιολογίες, και είναι πραγματικότητα, θα πρέπει το θέμα να διερευνηθεί από την δικαιοσύνη. Δημόσια έγγραφα με σφραγίδες και υπογραφές για να “εξαπατήσουν” ποιόν; Δηλαδή άλλα πίστευε και άλλα έγραφε; Και ποιοι είναι οι συνεργοί του ή οι ηθικοί αυτουργοί σε αυτή την ανομία; Και ενώ το έργο με δική του ευθύνη ήταν σε διακοπή εργασιών με ολέθριες συνέπειες για περαιτέρω καθυστερήσεις! Εμείς του το είχαμε επισημάνει έγκαιρα και δημόσια.

Επίσης δεν απάντησε για την ταμπακιέρα. Όχι για την απόκλιση του τοπογραφικού, αλλά για τις ενέργειες διόρθωσής του. Γιατί τόσο καιρό δεν απαντούσε στα έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής; Να θυμίσουμε εδώ επίσης ότι για δύο χρόνια δεν απαντούσε και στα έγγραφα της μισθώτριας εταιρείας του Γιαβάσειου; Γιατί; Για να υπογράφει παρατάσεις χωρίς αύξηση του μισθώματος; Και στις δύο περιπτώσεις από την “σκανδαλώδη αμέλεια” έχουμε ζημιές, παρατάσεις και οικονομικές απαιτήσεις έναντι του Δήμου μας.

Δεν θα πούμε τίποτε άλλο προς το παρόν, γιατί όλες οι απόψεις μας είναι δημοσιευμένες καθώς και οι συνεντεύξεις του επικεφαλής, για τον οποίο πάλι ο κύριος Ζορμπάς άφησε αιχμές.

Τον ενημερώνουμε επίσης, (γιατί αυτοί που του συντάσσουν τις δηλώσεις δεν γνωρίζουν και πολλά) ότι ο Χρήστος Γούναρης, εξαιρετικός επιστήμων μηχανικός και στέλεχος της παράταξής μας, με μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, συζητά πολύ συχνά με τον επικεφαλής, συμφωνεί και ήταν μαζί με τον κύριο Οικονόμου στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Το παραλήρημα αυτό, λοιπόν, της δήλωσης – απολογίας καθόλου δεν βοηθάει την πόλη μας, ούτε είναι ικανό να δώσει συγχωροχάρτι στους κάκιστους χειρισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Η ζημιά για τον Δήμο μας υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Η πόλη για μία πενταετία ακόμη δεν θα έχει δημαρχείο και θα συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα.

Τα λάθη και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.