Γ. Μυλωνάκης: 23 χρόνια χωρίς τον αξέχαστο οραματιστή Σταύρο Κώτση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Αγίας Παρασκευής Σταύρου Κώτση ο τωρινός Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης αναφέροντας για τον «αξέχαστο οραματιστή, που ταύτισε το όνομα του με την πρόοδο της πόλης», τα εξής:

Συμπληρώνονται σήμερα δύο και πλέον δεκαετίες από το θάνατο του αείμνηστου εμβληματικού δημάρχου της πόλης μας Σταύρου Κώτση, ωστόσο από το μυαλό και την καρδιά μας δεν έφυγε ποτέ.

Δεν είναι σύνηθες να μνημονεύουμε τόσα χρόνια μετά, ανθρώπους που πέρασαν από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Όμως ο Σταύρος Κώτσης δεν συγκαταλέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το αυτοδιοικητικό του εκτόπισμα, το έργο του και ο τρόπος που πολιτεύτηκε, δεν μας αφήνουν να τον ξεχάσουμε. Το αντίθετο. Αποτελούν πυξίδα για όλους εμάς που υπηρετούμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας. Πάνω από κόμματα, παρατάξεις και ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Όπως έκανε και ο ίδιος.

Ο Σταύρος Κώτσης αγάπησε βαθιά την πόλη της Αγίας Παρασκευής και την υπηρέτησε για χρόνια με αφοσίωση, ήθος, αλλά κυρίως προοδευτική ματιά. Βαθιά οραματιστής, με πρωτοπόρα σκέψη, δεν επέτρεψε κανένας και τίποτα να μπουν πάνω από το καλό της πόλης. Κοιτούσε μόνο μπροστά με μόνη σημαία του την ενότητα. Γι΄αυτό κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό όλων των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη του, από το να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του. Και αυτό έχουμε σκοπό να πράξουμε. Να προσφέρουμε στον τόπο που αγαπάμε, να γίνει η Αγία Παρασκευή μία πόλη σύγχρονη, που όλοι θα χαίρονται να ζουν. Μακριά από νοοτροπίες και πρακτικές που την κρατούσαν πίσω.

Στα χνάρια του Σταύρου Κώτση, τον οποίο θα συνεχίσουμε να τιμούμε όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Ειδικά τη σημερινή εποχή που οι προκλήσεις είναι πολλαπλές, η παρακαταθήκη που μας άφησε είναι και πολύτιμη και πιο επίκαιρη από ποτέ.

Με σεβασμό στη μνήμη του θα τον έχουμε πάντα «οδηγό» και μέτρο σύγκρισης για όλα όσα πράττουμε. Για να γινόμαστε κάθε μέρα όλο και καλύτεροι. Για τον τόπο μας, για όλους τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής.