Γ. Λαζαρίδης: Η κοινωνία θα αγκαλιάσει το Κέντρο Οικογένειας – Ποιες οι υπηρεσίες του (vid)

Ψυχολόγοι και οικογενειακοί θεραπευτές θα παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής σε οικογένειες και νέους. Από 7 Ιουλίου ξεκινά κανονικά τη λειτουργία του Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας, όπως δήλωσε στην ΕΚΦΡΑΣΗ ο Γ. Λαζαρίδης. «Πρόκειται για ένα σύγχρονο Κέντρο που το έχει ανάγκη η κοινωνία», σημείωσε.

Για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου Οικογένειας στην οδό Βοσπόρου 121 στην Καλογρέζα (2ος όροφος) μίλησε στην ΕΚΦΡΑΣΗ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννης Λαζαρίδης. Είπε πως «γονείς, νέοι και μαθητές να αισθάνονται ότι έχουν έναν χώρο για αυτούς, ένα σημείο συνάντησης». Σε πρώτη φάση το Κέντρο στελεχώνεται με ψυχολόγους και οικογενειακούς θεραπευτές, ενώ από Σεπτέμβρη θα ενισχυθεί σημαντικά το προσωπικό του και με νέες ειδικοτήτες, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Λαζαρίδη.

Όπως εξήγησε, θα παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής για την υπέρβαση ατομικών και οικογενειακών δυσκολιών. Παράλληλα υπάρχει και διασύνδεση με άλλες μονάδες υγείας, ενώ θα προγραμματιστούν και καμπάνιες ενημέρωσεις για θέματα ψυχικής υγείας, στοχεύοντας στην πρόληψη.

Υπογράμμισε ότι οι παροχές θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, οι οποίοι θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κανονική λειτουργία του Κέντρου προγραμματίζεται για τις 7 Ιουλίου.

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως το Κέντρο Οικογένειας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του Δήμου Νέας Ιωνίας, θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία. Σημείωσε, μάλιστα, πως με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει μαζική καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών.