Άνοιξε τις πόρτες του το Κέντρο Οικογένειας Νέας Ιωνίας (vid)

Άδραξε την ευκαιρία και είπε «δυο λόγια» για το υπόγειο πάρκινγκ ο Παναγιώτης Μανούρης.

Άνοιξε τις πόρτες του το Κέντρο Οικογένειας Νέας Ιωνίας (vid)

Την ελπίδα τους πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό στήριγμα για τις οικογένειες, τους γονείς και τα παιδιά της πόλης, εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια του Κέντρου Οικογένειας Δήμου Νέας Ιωνίας στην Καλογρέζα.

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου, το νέο Δημοτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου Νέας Ιωνίας, στην οδό Βοσπόρου 121 στην Καλογρέζα (2ος όροφος), παρουσία του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Την πρωτοβουλία του Δήμου χαιρέτησε αρχικά από το βήμα η Σοφία Ζαχαράκη, υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Αφού αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των οικογενειών, υπογράμμισε την στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο σε θέματα κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής. «Η πρωτοβουλία θα αποτελέσει και βάση για στέρεα συμπεράσματα ως προς τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε κι εμείς για τη συμβουλευτική γονέων και τα κέντρα στήριξης οικογένειας που θέλουμε να εντάξουμε στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ», δήλωσε ακόμα.

Με τη σειρά της η κα Μιλένα Αποστολάκη, βουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συνεχάρη τον Παναγιώτη Μανούρη και τη δημοτική του ομάδα για το έργο αυτό, τονίζοντας τη σημασία της ψυχοκοινωνικής στήριξης των οικογενειών σε μια περίοδο που τα φαινόμενα έμφυλης βίας ταλανίζουν την κοινωνία. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο Θάνος Ασκητής, αντιπεριφερειάρχης Υγείας, και η Μαργαρίτα Βάρσου, περιφερειακή σύμβουλος, που εκπροσωπούσε τον Νίκο Χαρδαλιά.

Έβαλε το υπόγειο πάρκινγκ στην ατζέντα ο Π. Μανούρης

Τη δράση που θα αναπτύξει το Κέντρο Οικογένειας εξήγησε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, κάνοντας λόγο για μία «δομή πολυεπίπεδων υπηρεσιών για την υποστήριξη της οικογένειας και της ψυχικής υγείας». Όπως είπε, μεταξύ άλλων το κέντρο θα παρέχει οικογενειακή συμβουλευτική θεραπεία, αξιολόγηση και παρέμβαση σε δυσκολίες των παιδιών, ομάδες συμβουλευτικής γονέων, σεμινάρια και διαλέξεις για τους πολίτες.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος, με αφορμή την παρουσία της κας Βάρσου, που εκπροσωπούσε τον Περιφερειάρχη Αττικής, υπογράμμισε τα κρίσιμα ζητήματα προσβασιμότητας και κυκλοφορίας, συνδέοντας τα με την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει το έργο του υπόγειου πάρκινγκ και το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης. Εξήγησε πως η πόλη αγωνιά για αυτά τα θέματα καλώντας ξανά την Περιφέρεια να τα αντιμετωπίσει άμεσα και να δώσει λύσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης αντιδημάρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.