Φυσάει Κόντρα: Μαθητές και φοιτητές δεν είναι πελάτες!

Τη στήριξη στον αγώνα μαθητών και φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκφράζει το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή. «Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα», τονίζει η δημοτική κίνηση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν είναι πελάτες οι μαθητές και οι φοιτητές! Είμαστε στο πλευρό των κινητοποιήσεων των μαθητών/τριών Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα στο 1ο ΓΕΛ Αγ.Παρασκευής που από σήμερα είναι σε κατάληψη. Χρειάζεται ξεσηκωμός σε όλα τα σχολεία και τις σχολές και με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας ώστε να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμειας εκπαίδευσης που είναι και ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με Υπουργό την Κεραμέως πριν τρία χρόνια έκανε ένα μεγάλο δώρο στα ιδιωτικά κολέγια. Θεσμοθέτησε την ΕΒΕ (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής) με αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές/τριες να πετιούνται έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι αν έχουν χρήματα οι οικογένειές τους, πληρώνουν σπουδές σε ιδιωτικά κολέγια. Αν δεν έχουν και δεν είχαν ουτε για φροντιστήρια, τους κόβουν τα φτερά.

Ο τωρινός Υπουργός Κ. Πιερρακάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρούν ένα βήμα περισσότερο. Παρακάμπτοντας το Άρθρο 16 του Συντάγματος προωθούν εμφανώς αντισυνταγματικό νομοσχέδιο με σκοπό την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, δηλαδή θα σπουδάζεις αν έχεις λεφτά για δίδακτρα! Την ίδια ώρα μάλιστα που η δημόσια παιδεία συνεχώς υποβαθμίζεται με όλο και λιγότερη κρατική χρηματοδότηση, ελλείψεις και κενά σε καθηγητικό και διοικητικό προσωπικό κάθε χρόνο, συγχωνεύσεις σε σχολεία, συρρίκνωση σε παροχές όπως η σίτιση και η στέγαση στις σχολές κάνοντας πολύ δύσκολο να σπουδάζει ένα παιδί σε άλλη πόλη.

Έτσι η Δημόσια Παιδεία απαξιώνεται συνολικά που είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης: να κάνει τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν σαν ιδιωτικά με δίδακτρα.

Ως Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή τονίζουμε ότι η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα!

Στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών ,των φοιτητών και των εκπαιδευτικών στον αγώνα που δίνουν μέσα από τις συνελεύσεις τους και τα 15μελή, τις μαθητικές επιτροπές, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία και τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις! Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης να μην κατατεθεί!

Ο Αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας!

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών στα σχολεία της πόλης μας και και δίνουμε ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12μμ στα Προπύλαια».