«Φυσάει Κόντρα»: Δεν ήταν η κακιά στιγμή

Με ανακοίνωση του το «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» δηλώνει τη στήριξη του στο μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Σύνταγμα στις 11.00. Μάλιστα καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 10.30. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Αύριο Κυριακή 5/3 τα σωματεία των σιδηροδρομικών μας καλούν στο Σύνταγμα και θα είμαστε ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ εκεί!

Αυτό το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν η “κακιά στιγμή” αλλά η συστηματική επιλογή τους να βάλουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας: με τις περικοπές, την ιδιωτικοποίηση (άμεση ή έμμεση), την απαξίωση, τις “εργολαβίες”, την αδιαφορία, την λειτουργία των κοινών αγαθών με την λογική του κέρδους.

Προ-συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγ.Παρασκευής στις 10:30. Απο εκεί θα κατέβουμε μαζικά στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε δικαιοσύνη για όσους και όσες χάθηκαν.

Απαιτούμε έναν δημόσιο και ενιαίο Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος με όλα τα τεχνικά μέσα και προσωπικό που χρειάζεται ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Δεν μας ενδιαφέρει τα τρένα, η υγεία μας, η παιδεία μας, το ρεύμα μας να είναι “κερδοφόρα”. Μας ενδιαφέρει να είναι καθολικά προσβάσιμα και ποιοτικά. Αυτό σημαίνει δημόσιο αγαθό. Αυτό σημαίνει ζωή που να μας αξίζει.

Ξέρουμε καλά πόσα κέρδη βγάζουν και έχουν βγάλει γενικώς. Αυτά αρκούν για όλα όσα χρειαζόμαστε για δεκαετίες ή και αιώνες ακόμα. Φτάνει πια. Δεν θα θρηνούμε εμείς για να μετράνε αυτοί περισσότερα μηδενικά στους λογαριασμούς τους.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους του Δήμου μας, όλους και όλες να έρθουν την Κυριακή και να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα.

Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎ΚΥΡΙΑΚΗ 5/3 OndI & ΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Δεν ήταν ח "κακιά στιγμή" ήταν ח συστηματική επιλογή τους να βάλουν τα ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ πάνω από τις ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 10:30, Πλ. Αγίας Παρασκευής ΦΥΣΑΕΙ KONTA στην Αγία Παρασκευή‎"‎