Νέα συγκέντρωση για τα Τέμπη την Κυριακή

Με την οργή για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη να μεγαλώνει την Κυριακή 5 Μαρτίου διοργανώνεται νέο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί, στα πλαίσια της νέας 48ωρης απεργίας των εργαζόμενων στην Hellenic Train. Στη συγκέντρωση ήδη καλούν δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οι συντονισμοί των καλλιτεχνών και οργανώσεις της αριστεράς.

«Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδήτα να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!» λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες πως οι ίδιοι είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ατυχήματος χωρίς να έχουν εισακουστεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών.

Μεγάλη ένταση στην Αθήνα – Χημικά από την αστυνομία

Παράλληλα, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, την Παρασκευή, σημειώθηκαν δεκάδες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Το κέντρο της Αθήνας «πλημμύρισε» και το πρωί και το απόγευμα από διαδηλωτές, ενώ χιλιάδες μαθητές κατέκλυσαν τα κέντρα των πόλεων. Προς το τέλος της απογευματινής κινητοποίησης στο Σύνταγμα σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία, η οποία απάντησε με εκτεταμμένη χρήση χημικών, με τον κόσμο, όμως, να παραμένει στο σημείο.